TMS grev kararı aldı

İşveren sendikası MESS ile masada anlaşamayan, metal işçisine dayatılan yoksulluk ücretini kabul etmeyen Türk Metal Sendikası , bugün itibariyle Grev kararı aldı.


15.01.2020 21:55:00 0
TMS grev kararı aldı

AJANSTURKHABER--- Türk Metal Sendikası ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasındaki görüşmeler 7 Ekim 2019 tarihinde başlamıştı. MESS tarafının, işçilerin içinde bulunduğu zor koşulları hiçe sayan tekliflerinde ısrar etmeleri nedeniyle müzakereler tıkanmış ve sendikamız bir dizi eylem kararı alarak uygulamaya koymuştu. Ülkenin dört bir yanında örgütlü olduğumuz fabrikalarda devam eden eylemlerimiz Pazar günü gerçekleştireceğimiz Türk Metal’in Büyük Bursa Mitingi ile meydanlara taşınacak.

MESS’in uzlaşmaz tutumu karşısında eylemlerimiz yaygınlaşarak devam ederken sendikamızca grev kararı alınmıştır.

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, alınan grev kararı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada üyelerimizin hak ve özgürlükleri için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimize dikkat çekerek, “İşveren sendikası MESS ile masada anlaşamayan, metal işçisine dayatılan yoksulluk ücretini kabul etmeyen sendikamız, GREV KARARI almıştır.” diyerek, “Sendikamız üyelerimizin hak ve özgürlükleri için mücadelesini kararlılıkla sürdürecek, temsil ettiği üyelerinden aldığı güçle yolundan dönmeyecektir. Kararımızın sendikamıza, üyelerimize ve işçi sınıfımıza hayırlı, uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

TMS Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak yaptığı açıklamada, "İşveren sendikası MESS ile masada anlaşamayan, metal işçisine dayatılan yoksulluk ücretini kabul etmeyen sendikamız, bugün itibariyle grev kararını almıştır.

Sendikamız üyelerimizin hak ve özgürlükleri için mücadelesini kararlılıkla sürdürecek, temsil ettiği üyelerinden aldığı güçle yolundan dönmeyecektir.
Kararımızın sendikamıza, üyelerimize ve işçi sınıfımıza hayırlı uğurlu olmasını dileriz."
dedi. 


SPOR


GÜNDEM

Başkan Altay: "Hedefe doğru adımlarla ilerliyoruz"
Sakarya’da huzur dolu Ramazan akşamları
Dereceye giren öğrencilerin ödülleri Başkan Büyükgöz’den
Kocaeli Büyükşehir, evsiz vatandaşlara kol kanat geriyor
Büyükşehirden Ünye’ye modern park

SON DAKİKA