Tarım-ÜFE Aralık'ta yüzde 3,06 arttı

Tarım-ÜFE Aralık

TÜİK verilerine göre Tarım-ÜFE, 2025 yılı Aralık ayında aylık yüzde 3,06, yıllık ise yüzde 36,01 artış kaydetti.

TÜİK verilerine göre Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi, 2025 yılı Aralık ayında aylık yüzde 3,06, yıllık yüzde 36,01 artış gösterdi. Veriler, tarım sektöründe üretici fiyatlarındaki artışın yılın son ayında da güçlü seyrini sürdürdüğünü ortaya koydu.

ANKARA (İGFA) - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2025 yılı Aralık ayına ilişkin Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi (Tarım-ÜFE) verilerini açıkladı. Buna göre Tarım-ÜFE, bir önceki aya göre yüzde 3,06, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 36,01 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 37,47 arttı.

Sektörel Bazda Artışlar

Sektörel bazda değerlendirildiğinde, Aralık ayında tarım ve avcılık ürünleri ile ilgili hizmetlerde yüzde 3,00, ormancılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 1,59, balık ve diğer balıkçılık ürünleri ile su ürünlerinde ise yüzde 6,25 artış gerçekleşti.

Ana Gruplardaki Değişim

Ana gruplar itibarıyla, tek yıllık (uzun ömürlü olmayan) bitkisel ürünlerde yüzde 8,57, canlı hayvanlar ve hayvansal ürünlerde yüzde 3,59 artış kaydedilirken, çok yıllık (uzun ömürlü) bitkisel ürünlerde yüzde 1,32 azalış yaşandı.

En Yüksek Artışlar Hangi Gruplarda?

Alt gruplar incelendiğinde, yıllık bazda en yüksek artış yüzde 125,68 ile yumuşak çekirdekli ve sert çekirdekli meyvelerde görüldü.

Aylık bazda en yüksek artış ise yüzde 22,27 ile sebze, kavun-karpuz, kök ve yumrular grubunda gerçekleşti.


Haber Kaynak : Ajansturkhaber

Yorumlar (0)

GÜNDEM

Van’ın Edremit ilçesinde park halindeki kamyonetin motoru yandı
Başkan Çelebi bölge birincisi floor curling takımını kabul etti
Çıldırda İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma töreni etkinliği
Kaymakam Koşansu öğrencilerle iftar sofrasında buluştu
Bingöl’de İstiklal Marşı’nın kabulünün 105. yılı kutlandı
Haberi Sesli Oku