ŞEHİRDER’den Vali Okay Memiş’e destek

ERZURUM İL PANDEMİ KURULU TOPLANTISI SONRASINDA ERZURUM VALİSİ OKAY MEMİŞ’İN YAPTIĞI BASIN AÇIKLAMASININ KARS KAMUOYUNA YANLIŞ AKSETTİRİLMESİ ÜZERİNE ERZURUM’UN ÖNDE GELEN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDAN ŞEHİRDER (ŞEHİR VE KÜLTÜR ARAŞTIRMALARI DERNEĞİ) BİR


ERZURUM 27.05.2020 11:58:00 0
ŞEHİRDER’den Vali Okay Memiş’e destek

Erzurum İl Pandemi Kurulu Toplantısı sonrasında Erzurum Valisi Okay Memiş’in yaptığı basın açıklamasının Kars kamuoyuna yanlış aksettirilmesi üzerine Erzurum’un önde gelen sivil toplum kuruluşlarından ŞEHİRDER (Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği) bir açıklama yaparak, hem Vali Okay Memiş’e hem Kars-Erzurum kardeşliğine sahip çıktı.
ŞEHİRDER Yönetim Kurulunun açıklamasında şunlar kaydedildi:
“Yaptığı çalışmalarla sadece ilimizin değil, dolaylı olarak ilimizin de bulunduğu coğrafyanın kalkınması için üstün gayretler gösteren ve halkın takdirini kazanan Erzurum Valisi Sayın Okay Memiş’in Erzurum’daki salgın sayısıyla ilgili yaptığı açıklamanın, bir ilçemizde görülen korona virüsün yayılma hikâyesine dikkat çekerek vatandaşların daha dikkatli olmasına yönelik bir ikaz olduğu akl-ı selim herkesin takdiridir. Sayın valimizin yaptığı basın açıklaması üzerinden hem valimizi hem Kars-Erzurum kardeşliğini yıpratmaya yönelik çarpıtmalar sağduyudan uzak açıklamalardır. Kamuoyunun bildiği üzere Horasan ilçemiz serhat şehrimiz Kars’a komşu ilçedir. Öyle ki ilçelerimiz ve köylerimiz insanıyla, sosyal ve ticari ilişkileriyle iç içedir, aynı dağların, yaylaların, derelerin, göğün evlatlarıdır. Sayın valimizin açıklaması Kars’ın bir ilçesinin köyünden Erzurum’un Horasan ilçesine bağlı bir mahalleye (köye) ailesini görmeye gelip ailesine korona virüs bulaştıran bir vatandaşımızla ilgilidir. Ayrıca açıklamada Kars’ın, Erzurum’un adının geçmesinin hiçbir mahsuru yoktur. Konuşmanın bağlamı önemlidir. Ayrıca Sağlık Bakanlığımızın oluşturduğu dijital bir uygulama ile Türkiye’de il il, hatta mahalle mahalle korona virüs risk haritasına ulaşmak herkesçe mümkündür; kaldı ki Erzurum ve Kars nüfus yoğunluğuna göre bu virüsün en az görüldüğü şehirlerdendir. Bu başarı valiliklerimizin aldığı tedbirlerin ve vatandaşlarımızın gösterdiği hassasiyetlerin neticesidir. Dolayısıyla sayın valimizin yaptığı açıklamanın kamuoyuna çarpıtılarak aktarılması ülkemizin içinde geçtiği bu zorlu günlerde kimseye bir fayda vermeyecektir. Aynı coğrafyada bulunan, aynı iklimi yaşayan, aynı havayı teneffüs eden, tarih boyunca aynı kaderi ve acıları paylaşan Türkün hudut şehirleri Kars ve Erzurum her sıkıntılı zamanda herkesten evvel birbirine destek olmuş iki kardeş şehirdir. Biz Erzurumlular kahraman Kars’ımızı da Erzurum’umuzun çalışkan, olgun ve münevver devlet adamı olan valisi Sayın Okay Memiş’i de çok severiz. Sayın valimizin “komşumuz Kars’ın bir köyünden” ifadesini “Erzurum valisi Kars’a köy dedi” şeklinde saptırmak pek de iyi niyetli olmasa gerek. Karslı dostlarımızdan çarpıtılmış açıklamalara ve paylaşımlara itibar etmemelerini rica ederken Erzurum’dan serhat şehrimiz Kars’a yürek dolusu muhabbetlerimizi ve selamlarımızı gönderiyoruz.”


SPOR


GÜNDEM

Osmangazi Meydanı’nda esnaf buluşması
Bursa'da Gürsu Belediye Başkan adayı Halit Şefikoğlu AK Parti lehine 'Bağımsız'ca çekildi
Bursa'da Gökdere Pazar Yeri hizmete açıldı
İstiklalden İstikbale Özel Sergisi açıldı
Konya Büyükşehir'den Derebucak’a atık su arıtma tesisi

SON DAKİKA