Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmalarını 21 bin 884 kişi ziyaret etti

.


TEKNOLOJİ 28.11.2023 22:11:00 0
Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmalarını 21 bin 884 kişi ziyaret etti

Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Mustafa Büyükeğen, bu yıl 7’incisi düzenlenen Konya Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmalarını 21 bin 884 kişinin ziyaret ettiğini, bağımsız bir araştırma şirketine yaptırılan anket sonuçlarına göre katılımcıların memnuniyet oranının yüzde 98 olduğunu, katılan firmaların da yüzde 78’inin iş bağlantısı yaptığını söyledi.

Konya Sanayi Odası tarafından 23-25 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilen 7. Konya Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmalarını 21 bin 884 kişi ziyaret etti. Programı değerlendiren KSO Başkanı Mustafa Büyükeğen, katılımcıların memnuniyetinin çok yüksek olduğunu söyledi. Savunma ve havacılık sektöründeki ana sanayi firmaları ve tedarikçileri Konya’da buluşturmaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Başkan Büyükeğen, “Konya Sanayi Odası olarak Savunma Sanayii Başkanlığımızın himayelerinde düzenlediğimiz 7. Konya Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmalarımızı başarı ile tamamladık. Programımızda ana sanayi firmalarımız, tedarikçi firmalarımız, kamu kurum ve kuruluşlarımız 105 stantla katılım sağladılar. Üç gün boyunca sanayicilerimizin ve sektöre ilgi duyan misafirlerimizin yoğun ilgi gösterdiği programımızı 21 bin 884 kişi ziyaret etti. Önceki programımıza göre ziyaretçi sayımız yüzde 26 artış gösterdi. Tüm katılımcı firmalarımıza ve ziyaretçilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Katılımcıların yüzde 78’i iş bağlantısı yaptı

Katılımcı firmaların memnuniyet oranının çok yüksek seviyede gerçekleştiğine dikkat çeken Büyükeğen, “Bağımsız bir anket kuruluşuna yaptırdığımız anket sonuçlarına göre, katılımcı firmalarımızın memnuniyet oranı yüzde 98 olarak gerçekleşti. Bu bizim için gerçekten büyük bir gurur oldu. Firmalarımız 3 gün boyunca stantlarına gelen ziyaretçiler ile de ikili görüşmeler gerçekleştirdiler. Burada katılımcı firmalarımızın yüzde 78’i de iş bağlantısı yaptığını belirtti” diye konuştu.

296 ikili iş görüşmesi yapıldı
7. Konya Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmaları kapsamında Konyalı sanayicilerin ve diğer firma temsilcilerinin 296 ikili iş görüşmesi gerçekleştirdiğinin altını çizen Başkan Büyükeğen, “Programımız kapsamında düzenlediğimiz ikili iş görüşmelerine firmalarımızdan yoğun bir katılım aldık. Burada Aselsan, Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü, BMC Otomotiv, BMC Power, Havelsan, Roketsan, TUSAŞ, STM Savunma, TÜBİTAK Bilgem, TÜBİTAK SAGE ve Makine Kimya Endüstrisi A.Ş. temsilcileri ile görüşen firmalarımız toplamda 296 ikili iş görüşmesi gerçekleştirdi. Bu görüşmelerin de önümüzdeki günlerde ticarete yansıyacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Konya Sanayi Odası tarafından, Savunma Sanayii Başkanlığı himayelerinde Aselsan ana sponsorluğunda düzenlenen 7. Konya Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmalarının açılışı KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın katılımı ile yapılmış, 14 farklı ülkeden büyükelçi ve askeri ataşelerin de katılım sağladığı programda 105 firma stant açarak, ürünlerini sergilemişti.

 


SPOR


GÜNDEM

Başkan Büyükakın: ‘’Daha güzel bir Kocaeli için yola çıktık’’
Başkan Kıral’a, geçmiş dönem belediye başkanlarından ziyaret
Muğla Büyükşehir kırsaldaki çınarların yanında
Başkan Zeyrek’ten ulaşımda kaliteli hizmet vurgusu
Düzce zabıtasından başarılı grafik

SON DAKİKA