Sarıyer Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi KAÇUV ile Oyun Odasına Kavuştu


SAĞLIK 29.11.2019 10:10:00 0
Sarıyer Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi KAÇUV ile Oyun Odasına Kavuştu

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) ve

Çocukça Yaşam Gönüllüleri (ÇOYAG) Sarıyer Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Pediatrik Hematoloji-Onkoloji Servisi’nde tedavi gören çocuklar için bir Oyun Odası açtı. Oyun Odası’nın yanı sıra servis içinde sağlık personeli için bir eğitim odasının da hayata geçirildiği proje,Çocukça Yaşam Gönüllüleri “Nehir’in Adımları” fonu ile gerçekleştirildi.

 

KAÇUV ve ÇOYAG işbirliğiyle hazırlanan Sarıyer Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Oyun Odası 28 Kasım Perşembe günü gerçekleştirilen bir törenle açıldı. 18 yatak kapasiteli Pediatrik Hematoloji-Onkoloji Servisi içinde yer alan ve Çocukça Yaşam Gönüllüleri “Nehir’in Adımları” fonu ile hayata geçirilen alana Nehir’in Oyun Odası adı verildi Tasarımı ve düzenlemesi Bayazıt Mimarlık tarafından yapılan Nehir’in Oyun Odası, her yaştan çocuğun keyifle zaman geçireceği, bireysel ve grup oyunlarında kullanılabilecek oyuncak ve materyallerin de yer aldığı ve gönüllüler desteğiyle etkinlik ve eğitimlerin düzenlenebileceği bir alan olarak tasarlandı. Ayrıca servis içinde görev yapan sağlık personeli için bir eğitim odası da hazırlandı.

 

Nehir’in Oyun Odası’nın açılışında konuşan KAÇUV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İnci Yıldız, şunları söyledi: “Çocukluk çağı kanserlerinin tedavisi süreci fiziksel olduğu kadar ruhsal ve sosyal problemleri de beraberinde getiriyor. Oyun Odaları ile kanser tedavisi boyunca hastanede kalması gereken çocukların hastalıkla baş etme sürecini kolaylaştırmak, bu dönemde onlara moral ve psiko-sosyal destek vermek amacını taşıyoruz. Oyun Odaları’nda KAÇUV gönüllüsü abla ve ağabeylerinin desteği ile sosyalleşme ihtiyaçlarını karşılıyor, kendilerini ifade etme becerilerini geliştirmelerine yardımcı oluyoruz. Çocukça Yaşam Gönüllüleri “Nehir’in Adımları” fonu ile kurduğumuz bu yeni Oyun Odası’nın çocuklarımıza mutluluk getirmesini diliyor, projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

 

Editöre not: 19 aylıkken yakalandığı kanserle mücadelesinde umuda tutunan Nehir’in anısına ailesi tarafından kurulan Nehir’in Çocukça Yaşam Gönüllüleri (ÇOYAG) ve KAÇUV, “Nehir’in Adımları” koşusunu düzenliyor.Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen etkinlikten sağlanan gelir, kanser tedavisi gören çocuklar yararına hayata geçirilen projelerle kullanılıyor.

 


SPOR


GÜNDEM

Başkan Büyükkılıç’tan çocuklara özel kitap fuarı ve şenliği
Başkentte modern taksi durağı sayısı artıyor
Ayvalık'ta Balıkesir'i karşılama 'Akın'ı!
Antalya Muratpaşa'da sokak köpeklerinin özel yaşam alanı
Manisa Büyükşehir Meclisi'nde görev bölümü yapıldı

SON DAKİKA