Salon Kirasi Değil İkram Parasi Aliyoruz!


CHP 6.03.2020 10:28:00 0
Salon Kirasi Değil İkram Parasi Aliyoruz!

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi salonunun kurumlara kiraya verildiği iddiasına yanıt veren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “talep edilen hizmetin kapsamına göre yemek, ikram gibi giderler dışında, ‘salon kirası’ veya ‘kullanım ücreti’ adı altında kurumlardan herhangi bir ücret alınmadığını” savundu.

 

Cumhurbaşkanlığı Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi salonunun kurumlara kiraya verildiği iddia edilmişti.

Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a yönelik soru önergesi veren CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Cumhurbaşkanlığı Sarayı bünyesindeki Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde toplantı, konferans, merasim, sosyal ve kültürel ekinlik düzenlemek isteyen kurumlardan, sivil toplum kuruluşlarından, derneklerden, vakıflardan, şahıslardan salon kiralama bedeli alınıp alınmadığını sormuştu.

OKTAY: YEMEK VE İKRAM GİBİ GİDERLER DIŞINDA…

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’dan “Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda kiralık salon” iddialarına yanıt geldi. CHP’li Mahmut Tanal’ın soru önergesine cevap veren Oktay, talep edilen hizmetin kapsamına göre yemek, ikram gibi giderler dışında, ‘salon kirası’ veya ‘kullanım ücreti’ adı altında kurumlardan herhangi bir ücret alınmadığını savundu.

Oktay açıklamasında, “Cumhurbaşkanlığı bünyesinde bulunan Beştepe Kongre ve Kültür Merkezinde, Cumhurbaşkanlığı ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının program ve etkinlikleri, Merkezin kuruluşun amacına uygun bir şekilde yapılmaktadır. Kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen etkinliklerde talep edilen hizmetin kapsamına göre yemek, ikram gibi giderler dışında, ‘salon kirası’ veya ‘kullanım ücreti’ adı altında herhangi bir ücret alınmamaktadır” dedi.

TANAL: FATURALARI GÖRMEK İSTİYORUM

Cumhurbaşkanı Fuat Oktay’ın cevabını değerlendiren CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, hem Cumhurbaşkanlığı’nın hem de Cumhurbaşkanlığı’ndan salon kiralayan kurumların fatura ve muhasebe kayıtlarını incelemek istediğini belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcısı, salon kirası alınmadığını söylüyor. Şahsen soru işaretlerinin tamamen giderilmesi için fatura ve tutulan muhasebe kayıtlarını görmek isterim. Bu konuda davetlerini bekliyorum. Beni ikna etsinler” ifadelerini kullandı.


SPOR


GÜNDEM

Malatya Doğanşehir Belediyesi 'T.C.'lendi
Gemlik'te Başkan Deviren’den minik başkanlara Lunapark müjdesi
UCLG Başkanı Altay Latin Amerika belediyelerine seslendi
Başkan Aydın, makamının kapılarını halka açtı
İlk kitabını Başkan Zeyrek’e hediye etti

SON DAKİKA