Sakarya'da öğretmen adayları suyun yolculuğuna tanıklık etti

Sakarya'da öğretmen adayları suyun yolculuğuna tanıklık etti


EĞİTİM 25.04.2025 20:10:10 0
Sakarya

Sakarya'da SASKİ, öğretmen adaylarına suyun kaynaktan musluklara uzanan yolculuğunu yerinde anlattı.

SAKARYA (İGFA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencilerini tesislerinde misafir etti.

Çevre Eğitimi ve Topluma Hizmet Uygulamaları dersleri kapsamında düzenlenen etkinlikte, içme suyunun kaynaktan evlere ulaşan süreç, öğrencilere uygulamalı olarak aktarıldı. Su kaynaklarının korunması, bilinçli tüketim ve çevresel farkındalık gibi konulargeleceğin eğitimcilerine uygulamalı şekilde anlatıldı.

SAÜ Eğitim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Turan Çakır, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek  “Bu gezi bizler için önemli kazanımlar sağladı. Hayatın temel kaynağı olan suyun, altından ve pırlantadan daha kıymetli olduğunu bilmeli ve bu bilinçle hareket etmeliyiz. Öğretmen adayı öğrencilerimizin de bu farkındalığı her ortamda anlatarak katkı sunacağına inanıyorum. Bu şehir hepimizin, gölü korumak da hepimizin görevi. Halkımızdan da bu konuda duyarlılık bekliyoruz” dedi.

SPOR


GÜNDEM

Konya Tarım Fuarı marka haline geldi
Taş kırma tesisiyle 6 ayda 17 milyon tasarruf sağlandı
Kadınlar “Kadın”ı yargılıyor
Kayseri Melikgazi'den bağ müzesi
Büyükşehir’den Kundu’ya yeni köprü

SON DAKİKA