Damal'da sağlık çalışanı ilaç kutusunda bulduğu parayı aileye teslim etti

Damal

Sağlık çalışanı, bağışlanan ilaçların içinde bulduğu parayı, vefat eden babanın ailesine iade etti.

Örnek Bir Duyarlılık

Ardahan'ın Damal ilçesindeki Sağlık Ocağı'nda görevli bir çalışan, sergilediği örnek davranışla herkesin takdirini kazandı. Vefat eden bir babanın ailesi, kullanılmayan ilaçları ihtiyaç sahiplerine ulaşsın diye sağlık ocağına bağışladı.

Kutudan Beklenmedik Çıkış

Sağlık görevlileri, bağışlanan ilaçları kontrol edip kayıt altına alırken, ilaç kutularından birinin içinde bir miktar para buldu. Durum hemen yetkililere bildirildi ve yapılan değerlendirmede paranın, hayatını kaybeden Mahmut Cankan'a ait kişisel birikim olduğu anlaşıldı.

Paranın Sahibine Ulaşması

Sağlık çalışanları hiç vakit kaybetmeden, bulunan parayı resmi tutanakla kaydederek bağışı yapan aileye teslim etti. Duyarlılıkları için teşekkür edilen aile ise, bu parayı da ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için tekrar sağlık ocağına bağışlama kararı aldı.

Topluma İki Kat Örnek

Sağlık ocağı yetkilileri, hem ilaç bağışının hem de bu süreçte karşılıklı gösterilen dürüstlüğün toplum için çifte bir örnek teşkil ettiğini vurguladı. Kullanılabilir ilaçların doğru kanallarla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasının önemine bir kez daha dikkat çektiler.


Haber Kaynak : Ajansturkhaber

Yorumlar (0)

GÜNDEM

Sarıkamış'ta sömestr yoğunluğu: Kristal kar ve tam doluluk
Erzurum'da mobilya fabrikasında yangın: 5 yaralı
Erzurum'da kereste fabrikasında patlama ve yangın: 5 yaralı
Bakan Tekin: İstanbul'da asrın hırsızlığı var, Atatürk yalanına sarılıyorlar
Hakkari'de 28 kilo 600 gram metamfetamin ele geçirildi, 3 şüpheli gözaltında
Haberi Sesli Oku