SADE VE ETKİLİ KONUŞMAK İSTEYENLER İÇİN NİHAL ŞİRİN YÜCELGEN’DEN “KONUŞMADA ŞİBUMİ”


TANITIM 10.12.2019 09:28:00 0
SADE VE ETKİLİ KONUŞMAK İSTEYENLER İÇİN NİHAL ŞİRİN YÜCELGEN’DEN “KONUŞMADA ŞİBUMİ”

‘Bazı konuşmalar ilham verir, bazıları ibret olur’ diyen Danışman Nihal Şirin Yücelgen sade, öz ve iyi konuşmak isteyenlere “Uzun Lafın Kısası / Konuşmada Şibumi” kitabı ile rehberlik ediyor. 20 yıllık çalışma ve birikimiyle oluşturduğu bu kitap etkili konuşmayı önemseyenler için değerli bir kaynak.

 

İletişimin en önemli aracı konuşma ve hitabet alanında, 20 yıldır üst düzey yöneticilere danışmanlık yapan, eğitmen ve konuşmacı olarak çalışmalarını devam ettiren Nihal Şirin Yücelgen, bilgi ve deneyimini bir rehber kitapla okurlarla paylaşıyor. Uzakdoğu kökenli yaşam felsefesi Şibumi’den hareketle öze ve sadeliğe odaklı bir yaklaşım geliştiren Nihal Şirin Yücelgen, “Konuşmada Şibumi”de etkili konuşma, hitabet sanatı, doğru anlam ve güçlü ifade ile ilgili önemli ipuçları veriyor.

 

Daha az kelimeyle daha fazla anlam ifade etmek isteyenler için bir kılavuz niteliğinde olan kitap, kelimelerin sihrinin önemini vurgulayarak bir yol haritası sunuyor. Travenian’ın efsane eseri “Şibumi”ye bir gönderme yapan ve sevgisini dile getiren yazar, “Konuşmada Şibumi” adlı bu kitapta sadeliğin ihtişamını ön plana çıkartıyor. Hayatın her alanında ihtiyaç duyulan bu sadeliğin, konuşmada da değerinin altını çiziyor.

 

Kitapta, neden sözü uzatıyoruz, nasıl daha iyi anlatıcılar olabiliriz, hikâyeleştirmenin önemi nedir, konuşmalarımıza nasıl daha iyi hazırlanabiliriz, özanlatım için hangi becerilerimizi geliştirmeliyiz gibi önemli soruların yanıtlarına ilişkin 8 bölüm yer alıyor. Yaşamda sadeleşmenin, zihni berraklaştırmanın konuşmalarımıza etkisi üzerinden konuya ilişkin çarpıcı ipuçlarını paylaşıyor.

Kasım 2019’dan beri çevrimiçi platformlardan ve kitap marketlerden ulaşabileceğiniz “Konuşmada Şibumi” kendisini öz, iyi ve kaliteli ifade etmek isteyenler için şimdiden vazgeçilmez kitaplar arasına girdi.

 


SPOR


GÜNDEM

Malatya Doğanşehir Belediyesi 'T.C.'lendi
Gemlik'te Başkan Deviren’den minik başkanlara Lunapark müjdesi
UCLG Başkanı Altay Latin Amerika belediyelerine seslendi
Başkan Aydın, makamının kapılarını halka açtı
İlk kitabını Başkan Zeyrek’e hediye etti

SON DAKİKA