RTÜK DARBESİNİ ERDOĞAN’IN O SÖZÜYLE ELEŞTİRDİ

CHP’li Mahmut Tanal, Faruk Bildirici’nin RTÜK üyeliğinin düşürülmesine sert tepki gösterdi. Tanal kararı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Milli iradenin üstünde hiçbir güç tanımıyoruz” ifadesiyle eleştirdi.


GÜNDEM 1.11.2019 09:51:00 0
RTÜK DARBESİNİ ERDOĞAN’IN O SÖZÜYLE ELEŞTİRDİ

Tanal ayrıca, başka görevler üstlenerek yasayı çiğneyen RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in derhal koltuğundan ayrılması gerektiğini söyledi.

 

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin'in 3 yerde birden görev aldığını gündeme getiren ve kurulun kararlarını eleştiren gazeteci kökenli Faruk Bildirici'nin RTÜK üyeliğinin, “tarafsızlığını yitirdiği” iddiasıyla düşürülmesine tepkiler sürüyor. CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, kararı "Demokrasiye darbe" olarak nitelendirdi.

 

ERDOĞAN’IN O SÖZÜNÜ HATIRLATTI

Siyasi partilerin aday gösterdiği RTÜK üyelerinin TBMM Genel Kurulu'nda yapılan oylamayla seçildiğini hatırlatan Tanal, "Faruk Bildirici'nin üyeliği, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in teklifi üzerine sonlandırıldı. Bildirici'yi RTÜK üyeliğine milletvekilleri olarak bizler seçmiştik. Bildirici'nin üyeliği anayasal güvence altındadır. Yasama organının işlemini, idari bir kurum olan RTÜK değiştiremez, yok sayamaz. TBMM, RTÜK içinde olan bir organ değildir. Meclis tarafından seçilen Bildirici'nin üyeliğinin Üst Kurul’un AKP'li ve MHP'li üyelerinin oylarıyla sonlandırılması kararı, TBMM'yi zayıflatmak ve milli iradeyi gasp etmektir. Cumhurbaşkanı Erdoğan sık sık dillendiriyor ya; milli iradenin üstünde hiçbir güç tanımıyoruz. Salt eleştiri yapan Üst Kurul üyesinin üyeliğini, Üst Kurul başkanı ve diğer üyeler toplanıp düşüremez. Üst Kurul’un böyle bir yetkisi yoktur" dedi.

ELEŞTİRİYE TAHAMMÜL EDEMEYEN BİR ANLAYIŞ VAR

Faruk Bildirici'nin CHP'nin kontenjanından seçildiğini anımsatan Tanal, "Çok sesliliğe, eleştirilere tahammül edemeyen bir anlayışla karşı karşıyayız. Liyakatin esas alınmadığı, biat kültürünün egemen olduğu bir toplum düzeni oluşturmaya çalışıyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. Tek sesliliğe karşı sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı. 

YASAĞI ÇİĞNEYEN RTÜK BAŞKANI’DIR, O KOLTUKTA BİR GÜN DAHİ OTURMAMALIDIR

Asıl koltuğundan ayrılması gereken kişinin, mevcut görevi dışında başka görevler de üstlenen RTÜK Başkanı Faruk Bildirici olduğunu kaydeden Tanal, "6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun’un 'yasaklar ve denetim' başlığı altındaki 38. maddesinin 2. fıkrasında 'Üst Kurul üyeleri, aslî görevlerini aksatmayan bilimsel amaçlı eser hazırlama, ders ve konferans verme, jüri ve komisyon üyeliği yapma hariç, resmî veya özel nitelikte hiçbir görev alamaz, özel veya kamu medya hizmet sağlayıcılarının görev ve yetki alanına giren konularda doğrudan veya dolaylı olarak taraf olamaz ve bu konularda hiçbir maddî menfaat sağlayamaz ve siyasî partiye üye olamaz' deniliyor. O halde kanuna aykırı davranan RTÜK Başkanı, o koltukta bir gün dahi oturmamalıdır" şeklinde konuştu.

 


SPOR


GÜNDEM

Malatya Doğanşehir Belediyesi 'T.C.'lendi
Gemlik'te Başkan Deviren’den minik başkanlara Lunapark müjdesi
UCLG Başkanı Altay Latin Amerika belediyelerine seslendi
Başkan Aydın, makamının kapılarını halka açtı
İlk kitabını Başkan Zeyrek’e hediye etti

SON DAKİKA