RENAULT ORTAKLIĞI 2.NESLİNDE DEVAM EDİYOR!!!

.


OTOMOTİV 31.08.2021 11:54:00 0
RENAULT ORTAKLIĞI 2.NESLİNDE DEVAM EDİYOR!!!

Sizce yeni Citan, Kangoo’dan daha yakışıklı olabilir mi?

Mercedes’in ticari araç üretiminde oldukça başarılı olduğunu hepimiz biliyoruz. Yaklaşık 15-20 yıldır hafif ticari segmentinde, Doblo ve Caddy modellerine rakip olabilecek model denemeleri yapılıyor. İlk denemesi Vaneo idi, çok başarılı olduğunu söyleyemem. 


2005 yılına kadar satışta kalabilmiş modelin yerine 7 yıl sonrasında, 2012 yılında Renault ortaklı bir model geliştirilmişti. Bu model pek çoğumuzun yakından tanıdığı Mercedes-Benz Citan’dı. Citan ülkemizde Kangoo ile eş zamanlı şekilde satıştaydı. Birkaç yıl satışta kaldıktan sonra Citan ülkemize veda etmişti. 
2021 yılı içerisindeyken Mercedes-Benz tarafından ‘’EQT Concept’’adlı bir konsept araç tanıtılmıştı ve bu aracın seri üretim modeli T-Class ve Citan olacağı tahmin ediliyordu. T-Class adlı model daha ortaya çıkmamış olsa da

2.nesil Citan 25 Ağustos tarihinde ortaya çıktı. Gelin hep beraber yeni Citan’ın detaylarına bakmaya başlayalım. 

 

 

Eylül ayında Avrupa’da satışta!!!

Birkaç kez casus kameralarla ve teaser görüntüler ile karşımıza çıkan Mercedes-Benz Citan, resmi olarak tanıtıldı. Alman üreticinin hafif ticari gamını genişletmeye gelen model, Daimler ve Renault arasındaki anlaşmanın en yeni ürünü olacak. Zaten modele uzaktan bakış attığınızda bile aracın yeni tanıtılan Renault Kangoo ailesi ile benzerliği görülebiliyor.
Aynı Fransız kardeşi gibi Citan da hem panelvan hem de camlıvan versiyonları ile satışa sunulacak. Aynı şekilde model ailesinin tamamen elektrikli versiyonu e-Citan'ı önümüzdeki sene görebileceğiz. "T-Serisi" adını alacak daha sofistike minivan versiyonu ise, EQT isimli elektrikli türevi ile daha sonra aramıza katılacak.
Aracın ön tasarımına baktığımızda tam bir Mercedes diyebiliyoruz, yeni ön yüz tasarımını Citan’a başarılı bir şekilde entegre edebilmiş olan Mercedes-Benz, yan profilden bakıldığında ortaklaşa bir işe giriştiğini açığa çıkartıyor. Yan profil tamamen yeni Kangoo ile aynı, arka tarafa geçtiğimizde ise yine aynı çizgileri görüyoruz. Ön kısım tamamen yenilenmiş ve Mercedes'in ticari ailesi ile uyum gösterecek bir tasarıma kavuşmuş. Arka kısımda ise bir ticari araçtan beklenecek kadar sade ama Mercedes'in lüksten taviz vermeyen duruşunu görebiliyoruz. Bu bölgedeki stoplar tamamen LED üniteler ile değiştirilmiş.

Konfor anlamında da modeli Mercedes-Benz binek araçları ile kıyaslamamak gerek. Yanlış anlamayın bunu biz değil, Alman markanın kendisi söylüyor. Fakat kabin içerisindeki yalıtım güçlendirilerek bölgedeki konfor artırılmaya çalışılmış. Donanım seviyesine göre ise klasik Mercedes teknolojilerine sahip olabiliyorsunuz. 
Kokpite baktığımızda ise bir Mercedes’te olduğunuzu hissedebiliyorsunuz. Güncel Mercedes modellerinde olan direksiyon ve multimedya ünitesinin bulunuyor olması bir Mercedes modeli içerisinde olduğunuzu hissettirebiliyor. Elektrikli el freni desteği sunan modelde, el frenin olduğu yer ise Mercedes modelleriyle özdeşleşmiş olan yerde, yani far ünitesinin alt kısmında yer alıyor. Sürücü kısmında güncel bir Mercedes’te olduğunuzu hissederken yolcu kısmına geçtiğimizde torpido kapağının ve airbag kapağının olduğu yerlerden Renault ve Dacia ortaklı bir model olduğunu belli ediyor. 

Gelelim hepimizi ilgilendiren motor seçeneklerine. Yeni Citan artık yeni dizel motor seçenekleri ile satın alınabiliyor. Renault kaynaklı bu motor; 74, 94, 115 bg güç seçenekleri ile kullanıcıların beğenisine sunulacak. Citan Tourer isimli camlıvan ise sadece 94 bg güç üretebilen seçenek ile gelecek. Benzinli motoru tercih eden kullanıcılara ise 1.3 litrelik turbolu motorun 101 bg güç ve 130 bg güç üretebilen versiyonları sunulacak.
Yeni Citan, önümüzdeki ay satışa çıkmış olacak. Modelin elektrikli versiyonu ise 285 kilometrelik menzili ile dikkat çekecek. Motor seçeneklerinde Renault’un takviyesi olduğu ortaklıktan belli. 
dCI motorları ve TCe motorları göreceğimiz yeni Citan’ın ülkemizde ne zaman satışa sunulacağı belli değil. 
Sizce ülkemizde satışa çıktığı takdirde fiyatlar ne durumda olacak? 


Otomobil Medyam YouTube kanalımı ve İnstagram adresimi takip etmeyi unutmayın.
https://youtube.com/channel/UCUySAgbPsn1IXKSjKtcEwuw
https://instagram.com/otomobilmedyam?utm_medium=copy_link
YAZAN: Kenan KUTLUER


SPOR


GÜNDEM

Büyükkılıç’tan Erciyes Feneri Derneği Marketi’ne ziyaret
Kocaeli'de Büyükşehir adayının seçim aracına taşlı saldırı!
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Başkan Altay: “Konya için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz”

SON DAKİKA