Rektör Çomaklı, İlim Yayma Cemiyeti'nin konuğu oldu

Rektör Çomaklı, İlim Yayma Cemiyeti

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ömer Çomaklı, üniversite ile sanayi iş birliği çerçevesinde yürüttüğü Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ziyaretlerine ara vermeden devam ediyor.

Bu kapsamda Rektör Çomaklı ve Genel Sekreter Doç. Dr. Şendoğan Karagöz, İlim Yayma Cemiyeti Erzurum İl Temsilciliğinin konuğu oldu. Rektör Çomaklı, İlim Yayma Cemiyeti Erzurum İl Temsilciliğinde düzenlenen toplantıda Dernek Başkanı Dr. Mehmet Meral ve yönetimi ile bir araya gelerek çeşitli konularda istişarelerde bulundu.

Üniversite-STK iş birliğinin, üniversitelerdeki bilgi birikiminin topluma aktarılarak faydaya dönüşmesine katkıda bulunma amacı taşıdığına vurgu yapan Rektör Çomaklı, “Üniversitelerin temel görevi bir yandan eğitim-öğretim hizmetleri vermek, diğer yandan da temel ve uygulamalı alanlarda araştırma yapmaktır. Yapılan araştırmaların temel amacı ise bilgi üretilmesi ve mevcut bilgilere yenilerinin katılmasıdır. Üniversiteler bir yandan eğitim-öğretim faaliyetleri sürdürüp diğer yandan da toplumun ihtiyaç duyacağı alanlarda bilgi üretmeye çalışmaktadır. Bizde bu vizyon çerçevesinde STK ziyaretlerine büyük önem veriyoruz” diye konuştu.

"Yeni fikir ve ürünlerin ortaya çıkarıldığı bir üniversite olarak, potansiyelimizi halka yansıtmak istiyoruz" diyen Rektör Çomaklı, ortak projeler yaparak toplum yararına işler üretmek için STK'lara daima önem verdiklerini söyledi. Bu bağlamda kendilerini ağırlayarak istişare kültürüne katkı sunan İlim Yayma Cemiyeti Erzurum İl Temsilcisi Dr. Mehmet Meral ve yönetimine teşekkür etti.

Rektör Çomaklı ve Genel Sekreter Karagöz'ü il temsilciliğinde ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Dr. Mehmet Meral, öğrencilerimizin topluma faydalı birer birey olmaları için Atatürk Üniversitesi ile daima iş birliği içerisinde olacaklarını belirterek, bu konuda çeşitli projeler üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Erzurum'un faydası açısından, Rektör Çomaklı döneminde sıklaşan Üniversite-STK buluşmalarının devam etmesi gerektiğini ifade eden Başkan Meral, ziyaretleri için konuklarına teşekkür etti.

 



Yorumlar (0)

GÜNDEM

Bingöl'de Kar Yağışı Nedeniyle Eğitime Ara Verildi
Van'da 4 Araçlık Zincirleme Kazada 4 Yaralı
Muş'ta Kar Yağışı 10 Köy ve 24 Mezrayı Elektriksiz Bıraktı
Malatya'da Şanslı Kaçış: İki Araç Kullanılamaz Hale Geldi, Sürücüler Yara Almadı
Ağrı'da tipi nedeniyle kapanan 354 köy yolu açıldı
Haberi Sesli Oku