PIRELLI, BEŞİNCİ P ZERO WORLD AMİRAL MAĞAZASINI MELBOURNE’DA

Melbourne, 11 Kasım 2019 – 2016'da Los Angeles, 2017'de Münih, 2018'de Monako ve 2019'un başında Dubai’nin ardından şimdi de Avustralya’nın Melbourne şehri Pirelli’nin en yeni amiral mağazasına ev sahipliği yapıyor.


TANITIM 11.11.2019 16:09:00 0
PIRELLI, BEŞİNCİ P ZERO WORLD AMİRAL MAĞAZASINI MELBOURNE’DA

Pirelli’nin marka konumlandırmasının ve şirketin perakende stratejisinin güçlü bir simgesi olan P Zero World konsepti, son olarak yeni bir kıtadaki açılışla dünya turunu tamamlıyor.

 

LASTİK BUTİĞİ: “P ZERO WORLD”

“Lastik butiği” olarak doğru bir şekilde tanımlanabilen P Zero World konseptinde müşteriler, Pirelli’nin en seçkin ürünlerinin yanı sıra spor ve lüks otomobil sahipleri için özel hizmetleri de aynı tesiste bulabiliyor. Müşteriler, yol kullanımı için en performans odaklı lastikler olan P Zero Trofeo R’den klasik otomobiller için dönemlerinin görünümlerini modern teknolojiyle buluşturan Pirelli Collezione’ye kadar tüm Pirelli yelpazesini sadece dünya çapındaki bu P Zero World mağazalarında keşfedebiliyor. P Zero World mağazalarında yalnızca otomobiller değil, motosiklet ve yol bisikletleri için de lastikler sunuluyor. Ayrıca Montblanc, MV Agusta, Puma, Roger Dubuis ve Tecnorib gibi dünyanın en prestijli markalarından bazıları ile birlikte geliştirilen Pirelli Design aksesuarları da mağazalarda yer alıyor. P Zero World müşterilerine sunulan ayrıcalıklı hizmetler, vale ve ücretsiz otomobil ile de bitmiyor. Pirelli pist uzmanının yanı sıra yol veya pist kullanımı olsun, her otomobil için ideal seçim önerilerinde bulunabilecek bir teknisyen de hizmet etmeye hazır bulunuyor. Bu benzersiz mağazada sunulan hizmetler ve ürünler, dünyanın prestij otomobil üreticilerinin sergilediği otomotivde mükemmellik standartlarını karşılayacak şekilde tasarlandı; Pirelli de otomobillerin %50’sinden fazlasının orijinal ekipman olarak İtalyan lastiklerini kullandığı bu sektörde liderliğini sürdürüyor. Her iki süper otomobilden biri Pirelli ile donatılırken şirket, premium pazarında da tüm orijinal ekipman lastiklerin %20'sinden fazlasını tedarik ederek otomotiv sektörünün zirvesindeki liderliğini vurguluyor.

Mag Wheel Tyre ile iş birliğinden doğan Melbourne’daki P Zero World, 1200 metrekareden geniş binası ve beş servis rampasıyla şehrin en lüks alışveriş merkezinin karşısında konumlanıyor. Bir aile şirketi olan ve 2000 senesinde kurulan Mag Wheel Tyre, uzun yıllardır Pirelli ile iş birliği yapıyor ve günde ortalama 40 otomobilin servisini gerçekleştiriyor. Güncel sayılar, Pirelli’nin yüksek değerli ürünler stratejisine paralel olarak mağazada satılan lastiklerin çoğunluğunun 18 inç ve daha büyük ebatlı olduğunu gösteriyor.

 

NEDEN MELBOURNE?

Avustralya'nın Victoria eyaletinin başkenti olan Melbourne, prestij segmentinde en fazla aracın trafiğe çıktığı şehir olarak dikkat çekiyor. Avustralya'da satılan her üç süper otomobilden biri Victoria'da satılırken, 2019 yılında trafiğe yeni çıkan bu segmentteki araçların sayısı 5.000’i geçmiş bulunuyor. Halen yollarında 50.000'den fazla prestij otomobilin bulunduğu Avustralya’da pazarın büyüme oranları prestij otomobillerde %8, premium otomobillerde %6 ve ülke genelindeki otomobil satışlarında %3 olarak bildiriliyor.

Melbourne’un aynı zamanda Avustralya'daki İtalyanların %36'sından fazlasına ev sahipliğine yapması, Victoria’daki İtalyan asıllı nüfusun ülkedeki en büyük topluluğu oluşturması anlamına da geliyor. Özellikle beşinci P Zero World mağazasının henüz açıldığı Preston bölgesi, değerlendirme sitelerine göre Melbourne’daki en iyi İtalyan yemeklerine sahip olmasıyla tanınıyor. Pirelli, P Zero World ile bölgeye yeni bir İtalyan lezzeti katarken gezegenin en iyi otomobillerine hizmet sunuyor.

Avustralya ile Yeni Zelanda arasındaki denizlerin ev sahipliği yapacağı 2021 America’s Cup yarışına katılacak olan Luna Rossa Prada Pirelli takımında Avustralyalı James Spithill de yer alacak.

 

YOLLARDAN PİSTLERE VE P ZERO WORLD MAĞAZALARINA

Açılış töreni öncesinde gerçekleşen süper otomobil geçidine katılan Ferrari, Lamborghini, Aston Martin, Bentley ve Maserati gibi markalar yılda bir kez Avustralya Grand Prix için piste dönüştürülen Albert Park’ın yollarında gösteri yaptı. Motor sporlarının zirvesi olan Formula 1’in tek tedarikçisi olan Pirelli, 110 yılı aşkın yarış lastikleri deneyiminden güç alıyor.

Pirelli geçidin yanı sıra açılış onuruna Phillip Adası'nda Lamborghini ile işbirliği içinde bir pist günü de düzenledi. Yüksek performanslı Aventador S ve Huracàn Evo, P Zero lastiklerle piste çıkarken Urus da bir arazi parkurunda yeteneklerini sergileyerek Pirelli'nin lastik yelpazesinin kalitesinin ve çok yönlülüğünün altını çizdi. Pirelli’nin Urus için özel olarak geliştirdiği dört çeşit lastiğin yanaklarında Lamborghini için üretildiklerini gösteren işaretler yer alıyor. Otomobillerini ağırlıklı olarak yollarda kullanan Urus sürücüleri için P Zero ve P Zero Corsa, araziye çıkmayı sevenler içinse Kış ve Dört Mevsim Scorpion (özel “Her Zemin” versiyonuyla) olmak üzere iki farklı lastik tipi sunuluyor.

  • .

 


SPOR


GÜNDEM

Büyükkılıç’tan Erciyes Feneri Derneği Marketi’ne ziyaret
Kocaeli'de Büyükşehir adayının seçim aracına taşlı saldırı!
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Başkan Altay: “Konya için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz”

SON DAKİKA