Petrol Ofisi’nin Hizmet Şampiyonları ödüllerini aldı

Petrol Ofisi’nin istasyonlarda sunulan hizmet standartlarını gözlemlediği Üçüncü Göz programı kapsamında en yüksek puanı toplayan 7 bölgenin şampiyon bayileri, düzenlenen törenle ödüllerini aldı.


TANITIM 5.03.2020 17:13:00 0
Petrol Ofisi’nin Hizmet Şampiyonları ödüllerini aldı

Türkiye akaryakıt pazarının lideri Petrol Ofisi, sektöre referans hizmet kalitesini daha da geliştirmek ve yeni zirvesine çıkarmak üzere çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor. Petrol Ofisi, bu alanda verdiği eğitim, geliştirme ve benzeri çalışmaların sonuçlarını da Üçüncü Göz programı kapsamında gizli müşteri denetimleri ile düzenli olarak kontrol ediyor. Üçüncü Göz programındaki üçer aylık dönemsel değerlendirmelerin sonucunda, 7 bölgenin hizmet şampiyonları belirlenerek ödüllendiriliyor.


Petrol Ofisi’nin 2019 yılı son çeyreğinde çeşitli kriterlerden oluşan hizmet standartlarında en yüksek puanı alan 7 bölgenin birincisine ödülleri, Genel Merkez’de, CMO Beril Alakoç ve Ticari Pazarlama Müdürü Aykut Yüksel’in ev sahipliğinde düzenlenen törenle verildi. Tören Petrol Ofisi CEO’su Selim Şiper’in yanı sıra Petrol Ofisi Perakende Direktörü Yiğit Meral, Perakende Yatırım Müdürü Mahmut Çil, Perakende Satış Müdürü Mustafa Cem Aşık, Perakende Ticaret Müdürü Savaş Güngör, LPG Müdürü Murat Çelik ve Perakende Mükemmellik Müdürü Meysem Tamam’ın da katılımıyla gerçekleştirildi.


Petrol Ofisi Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen törende, Güney ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Hizmet Şampiyonu Akkoyunlu Akaryakıt (Hatay) adına Ahmet Akkoyunlu, Ege Bölgesi Hizmet Şampiyonu Şenoğlu Harita Emlak Petrol (Manisa) adına Mehmet Şen, Karadeniz Bölgesi Hizmet Şampiyonu Ayancık Özdemirler Petrol (Sinop) adına Levent Özdemir, Güney Marmara Bölgesi Hizmet Şampiyonu Şeker Petrol (Bilecik) adına Bahattin Şeker, Marmara Bölgesi Hizmet Şampiyonu Adım Petrol (İstanbul) adına Şeyhmus Ekinci, Orta Anadolu Bölgesi Hizmet Şampiyonu Belsin Petrol (Kayseri) adına Noman Çavdar, Otogaz Hizmet Şampiyonu Aysan Akaryakıt (Muğla) adına Mehmet Kısar, Otogaz Hizmet Şampiyonu Kale Madencilik (Edirne) adına Evrim Kale, ödüllerini Petrol Ofisi yetkililerinin elinden aldılar.


Petrol Ofisi’nin sadece Türkiye’nin en büyük ve en yaygın istasyon ağına sahip olmakla kalmayıp, en iyi bayi yapısına sahip olmayı hedeflediğine de vurgu yapan Petrol Ofisi CEO’su Selim Şiper, “Sektör lideri olarak müşterilerimize her alanda en iyiyi sunmayı görev addediyoruz. Hizmet kalitesinde de üst düzeydeki çizgimizi lidere yakışır şekilde sürekli geliştirmek için önemli çalışmalar yürütüyoruz. Ancak hizmet kalitesi nihayetinde, doğrudan bayilerimizin üzerinden müşterilerimize yansıyan bir konu. Bu alanda bayilerimizin de sürekli kendilerini geliştirme ve en iyiye ulaşma çabaları çok önemli, çok belirleyici. Petrol Ofisi bayilerinin bu yöndeki çabalarını, ortaya koydukları performansı Üçüncü Göz ile çok net gözlemliyoruz. Hizmet kalitesinin bayilerimiz arasında adeta bir yarışa dönüşmesi ve ortaya çıkan sonuçlar, bizler için çok sevindirici. Şampiyon bayilerimizi tebrik ediyorum” dedi.


Petrol Ofisi Perakende Direktörü Yiğit Meral de , “Akaryakıtın geleneksel lideri Petrol Ofisi, üstün nitelikli ürünlerinden, yüksek hizmet kalitesine kadar her alanda sektörün referans çizgisini oluşturuyor. Oluşturduğu yüksek standartları da her geçen gün daha da ileri götürmeyi hedefliyoruz. Dolayısıyla bayilerimiz arasındaki daha iyi, daha kaliteli hizmet için yaşanan güzel rekabet ve bu alanda sergiledikleri gayret de bizler için çok önemli, çok değerli. Lider ve öncü marka olmanın da sorumluluğu ile, bu alandaki referans çizgisini sürekli güncelleyerek, en yükseğe, yeni zirvesine taşımak için güçlü çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.


Tamamı gerçek tüketicilerden oluşan yaklaşık 40 bin kişilik gizli müşterilerin bağımsız denetim sonuçlarının yansıdığı Üçüncü Göz programında, Petrol Ofisi istasyonlarının periyodik denetiminin yanı sıra sektör genel değerlendirme kriterlerinden de yararlanılıyor. Yapılan denetimlerde, istasyon ve personel görünümünden, temizliğe, genel hizmet kalitesinden, Akaryakıt Satış Görevlilerinin iletişim süreçlerine, müşteri memnuniyetine kadar birçok farklı kriter puanlanıyor. Toplanan puanlar bir yandan işlenerek geliştirme süreçlerinde kullanılırken, diğer yandan üçer aylık dönemlerde bölgelerinin en yüksek puanını alan Petrol Ofisi bayileri de ödüllendiriliyor.


Petrol Ofisi Üçüncü Göz şampiyonlarının görüşleri:


AHMET AKKOYUNLU, GÜNEY VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ HİZMET ŞAMPİYONU AKKOYUNLU AKARYAKIT (HATAY):

“60 YILI AŞKIN PETROL OFİSİ BAYİSİYİZ, 15 – 20 YILLIK ÇALIŞANLARIMIZ VAR”


Benim esas mesleğim eczacılıktı; doğal olarak mesleki tecrübemi istasyonculuğa da taşıdım. Müşterilerimizi, kırılgan ve ilgi görmek isteyen insanlar olarak algılıyorum. 60 yıldan fazladır Petrol Ofisi bayisiyiz. Baba ocağımız burası. Ben üçüncü kuşağım. Elemanlarımız yıllardır bizimle beraberler. 15-20 yıldır çalışan arkadaşlarımız var. Tam anlamıyla bir aile gibiyiz; hep beraber büyüdük diyebilirim. Hal böyle olunca sonuna kadar işe sahip çıkıyorlar. Petrol Ofisi’nin marka algısının giderek yükseldiğini ve sadece kendi yöremizde değil Türkiye’nin değişik yerlerine seyahat ederken de Petrol Ofisi’ni tercih eden müşterilerin arttığını görüyorum.

MEHMET ŞEN, EGE BÖLGESİ HİZMET ŞAMPİYONU ŞENOĞLU HARİTA EMLAK PETROL (MANİSA):

“HEM PERFORMANSI HEM DE ÜÇÜNCÜ GÖZ PUANLARINI PRİM İLE ÖDÜLLENDİRİYORUM”


Petrol Ofisi markası, halk tarafından benimsenmiş ve aranan bir marka. O nedenle müşterimiz istasyona girdiğinde ne derece kaliteli bir yakıt alacağını biliyor. Özellikle LPG ürünümüzle daha uzun yol yapmaları, ticari araçlar sahipleri tarafından da yoğunlukla tercih edilmemizi sağlıyor. Mühendis kökenli olduğumdan istasyonumda hizmet kalitesini yüksekte tutmak için de çözümün ücret politikasında olduğuna inanıyorum; asgari ücretin haricinde performans primi sistemi de uyguluyorum. Buna ek olarak Petrol Ofisi’nin Üçüncü Göz programı çerçevesinde başarıyı ödüllendirmek için verdiği puanlar karşılığı ASG’lere vermiş olduğu primler personeli başarı için motive ettiğini görüyoruz.

LEVENT ÖZDEMİR, KARADENİZ BÖLGESİ HİZMET ŞAMPİYONU AYANCIK ÖZDEMİRLER PETROL (SİNOP):

“40 YILDIR 7/24 İŞİMİZİN BAŞINDA, ÇALIŞANLARIMIZLA YAN YANAYIZ”


Petrol Ofisi’nin değişen kurumsal kimliğiyle yeni yüzü, sattığımız yakıtların kalitesi, saha personelinin tutumu müşteri memnuniyetini arttıran unsurlar. Petrol Ofisi’nin müşteri odaklı hizmet anlayışının üzerinde durması, saha yöneticilerinin istasyonu sık sık ziyaret etmesi, kısa zamanda epey yol katetmemizi sağladı. Bizde patron çalışan hiyerarşisi yok; tüm işleri hep birlikte yaptığımız zamanlar da oluyor. Bu düzen 40 yıldır böyle. Patron işin başında olmalı ki başarı gelsin. Bu nedenle 7/24 işin başında olmaya özen gösteriyoruz. Yakıt kalitesi, tank temizliği gibi faktörler, müşterilerin % 100 güvenini kazanmamızı sağlıyor. Zira artık herkes aracının ne yaktığını kuruşu kuruşuna sürekli hesaplıyor. Özellikle otogaz müşterilerimizde bunu sıklıkla görüyoruz.

BAHATTİN ŞEKER, GÜNEY MARMARA BÖLGESİ HİZMET ŞAMPİYONU ŞEKER PETROL (BİLECİK):

“ÇALIŞANLARIMIZ İŞLERİNİ, KENDİ İŞYERLERİ GİBİ SAHİPLENİYOR”


40 yıldır Petrol Ofisi ailesinin bir parçasıyız. Bu çatı altında üç istasyonumuz var. Öncelikle bu ödül vesilesiyle başta çalışanlarımız olmak üzere bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Petrol Ofisi, son yıllardaki gelişme ve yeni düzenlemeleri çok güzel uygulamaya aldı. Hizmet standartlarının kontrolü ve sahadaki eğitimler çok iyi gidiyor. Bizde çalışan bizden emekli olur, hatta emekli olduktan sonra çalışmaya da devam eder. Böyle bir şirket kültürümüz var; işi kendi işleri gibi sahipleniyorlar. Saha yöneticilerinin sıkı takipçiliği, gördükleri bir eksiği zamanında yansıtmaları başarılı olmamızı destekliyor. Çocukluğumuzdan beri akaryakıt denince ilk akla gelen firma Petrol Ofisi’ydi. Şu son birkaç yıldır da Petrol Ofisi’nin yaptığı yeni hamlelerin başarıyı getirdiğine inanıyorum.

ŞEYHMUS EKİNCİ, MARMARA BÖLGESİ HİZMET ŞAMPİYONU ADIM PETROL (SİLİVRİ):

“MÜŞTERİNİN ÖNEMİNİ ÖNCE ÇALIŞANLARIMIZA AŞILADIK, ANLATTIK”


Müşteriye dokunmak için önce çalışanla ilgilenmek ve ona dokunmak gerekiyor. Elbette bizim müşterilerimizle sürekli ve birebir muhatap olabilmemiz mümkün olamıyor. Bu nedenle müşterinin önemini çalışana aşılamalı ve iyi anlatmalıyız ki bunu müşteriye olabildiğince iyi yansıtsın. Petrol Ofisi’nin marka değeri ortada. Bizim görevimiz de bu marka değerini her geçen gün yükseltmek için hizmet standartlarımıza uygun çalışmak. Müşterinin beklediği iyi hizmet, ilgi ve güleryüz. Bu beklentisini karşılamak üzere geniş ve temiz istasyon sahalarımızda oto yıkama ve lastik basınç alanlarımızda dahil sürekli ve hızlı hizmet vermek için çalışıyoruz.

NOMAN ÇAVDAR, ORTA ANADOLU BÖLGESİ HİZMET ŞAMPİYONU BELSİN PETROL (KAYSERİ):

“MÜŞTERİ SADAKATİ, BİZİM İÇİN BAŞARININ EN BÜYÜĞÜDÜR”


İyi bir akaryakıt istasyonu için düzgün bir dış görünüş ve temizlik olmazsa olmaz. Ama bunu herkes yapabilir. En önemlisi bir aracın istasyona girdiğinde ya da bir müşteri markete girdiğinde, satış görevlilerinden tutun en üst çalışana kadar orada aldığı iyi hizmettir. Doğrudan göz teması, güler yüz göstermek, müşterilerin ne için geldiğini hemen anlayabilmek ve ihtiyaçlarına cevap verebilmek çok önemlidir. İşte bu yüzden personele büyük iş düşer. Personelin eğitimi, iletişim becerisi yüksek olmalıdır. Bizim sektörde başarılı olmak için işini sevmek, insanları sevmek çok önemlidir. Elbette ki kar etmek önemli, ancak hedefte insan kazanmak da olmalı. İstasyonumuza gelen her bir müşterinin sadakati, bizim için başarının en büyüğüdür.


MEHMET KISAR, OTOGAZ HİZMET ŞAMPİYONU AYSAN AKARYAKIT (MUĞLA):

“BİRİNCİ GÖZ MÜŞTERİNİN, İKİNCİ GÖZ BAYİNİN, ÜÇÜNCÜ GÖZ DE PETROL OFİSİ’NİN”


İşi önemsemek, disiplini sağlamak, takip ve kontrol etmek başarıyı getiriyor. 50 yıldır aralıksız Petrol Ofisi’nin bayisiyiz. Petrol Ofisi’nin son dönemde çok güzel bir ivme kazandığını görüyorum. Üçüncü Göz programında bana göre birinci göz müşterinin, ikinci göz bayinin, üçüncü göz de Petrol Ofisi’nin. Hizmet standartlarını uygulamada en büyük rol sahada çalışan arkadaşlarımızda. Onların moral ve motivasyonunu sağlamak için özlük haklarını korumaya özen gösteriyoruz. O mutlu olacak ki bunu müşteriye yansıtsın. 17 yıllık personelim bile var. Temelinde karşılıklı sevgi ve saygı yatıyor. İş ve yeni uygulamalar konusunda da bilinçlendirmek önemli. Akaryakıtın adı hep Petrol Ofisi oldu; biz çevremizde hep böyle gördük. İlklerin Ofisi olmanın hakkını hep verdi; yenilenen amblemiyle de bunu hatırlatıyor. Petrol Ofisi’ne sektörün liderliğini yapmak yakışıyor.

EVRİM KALE, OTOGAZ HİZMET ŞAMPİYONU KALE MADENCİLİK (EDİRNE):

“PERSONEL MOTİVASYONU İÇİN PATRON VE ÇALIŞAN ARASINDA MANEVİ BİR BAĞ OLMALI”


Bana sorarsanız esnaflık, müşteri ihtiyaçlarını dinlemeyi, doğru anlamayı ve karşılamayı gerektirir. Mesela bizim istasyonumuzda tuvaletler çok şaşırtıyor insanları. Temizlikte bu farkı yaratmada bir kadın elemanımızın görevli olması çok etkili. Personel motivasyonu için patron ve çalışan arasında manevi bir bağ olmalı; aslında günlük, düzenli, birebir temas bile bu motivasyonu sağlamak için yeterli. Petrol Ofisi herkes için geleneği ve milliliği ifade ediyor. Müşteri gözündeki bu itibarlı algıya hizmet etmek için var gücümüzle çalışıyoruz.

 


SPOR


GÜNDEM

Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Başkan Altay: “Konya için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz”
Başkan Altay: "Hedefe doğru adımlarla ilerliyoruz"
Sakarya’da huzur dolu Ramazan akşamları

SON DAKİKA