Pazarcılar Odası Başkanından Belediyelere Çağrı

Erzurum Pazarcılar ve Seyyar Satıcılar Odası Başkanı İskender Aktepe, pazarlarda yaşanan sıkıntılardan bahsetti. Belediyelerden zabıta desteği istedi.


ERZURUM 27.05.2020 22:42:00 0
Pazarcılar Odası Başkanından Belediyelere Çağrı

Pandemiden dolayı pazarlarda oluşan sıkıntıları Belediye Başkanları ile görüşme imkânı bulamadığını dile getiren oda başkanı İskender Aktepe, Salı pazarında ki pazarcıların çıkardığı silahlı kavgayı hatırlatarak belediyelerin desteği olmadan olayların üstesinden gelemeyeceklerini dile getirdi. Palandökene bağlı pazarlarda sıkıntı çıkaran birkaç grup pazarcının oda yönetim kurulu tarafından isimlerinin belirlendiğini ve odadan silindiğini söyleyen oda başkanı, sorun çıkaran bu grupları pazarcılıktan menetmek için belediye başkanlarından yardım istedi. Önceki dönem başkanları ile işleyen düzeni anlatan Aktepe, “böyle durumlar olunca belediye başkanına durumu bildirirdim o da zabıtaya emir verir ve bu kişilere 4 kere Pazar açmama cezası verilirdi. Eğer uslanmazlar ise pazarcılıktan menedilirlerdi.” dedi.  Pazarda 220 esnafın kayıt dışı olduğunu hatırlatan İskender Aktepe zabıtaların kayıt için pazarcılara uyarı yapması gerektiğini vurguladı.

“Belediyeler bize yardımcı olmakla mükellef”

Şehrin belirli noktalarında seyyar satıcıların olduğunu bu kişileri odaya kaydetmek şartıyla pazarda yer vermek istediklerini dile getiren başkan, belediyelerde ikililik olduğundan dem vurarak “belediyeler bize yardımcı olmakla mükelleftirler” ifadesini kullandı.

HATİCE DİLER


SPOR


GÜNDEM

Maraton İzmir’de Kibiwot ve Tagel şampiyon
Doğal Yaşam Parkı, 23 Nisan’da ücretsiz olacak
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nden 23 Nisan konseri
İzmir Maraton'da ödüller dağıtıldı
Konya'da KOSKİ'den teknoloji geçmişine yolculuk

SON DAKİKA