PASİNDER'DE BİRLİK BERABERLİK KAZANDI

Bursa Pasinler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma derneğinin Barış Manço Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Genel Kurulunda demokratik bir seçim örneği yaşandı.


GÜNDEM 24.02.2020 12:02:00 0
PASİNDER

ENVER GÜLER /BURSA --- Genel kurulda Bursa Pasinler Kültür yardımlaşma ve dayanışma derneği iki adayla görücüye çıktı. Her iki adayında Pasinler'in örfünü, kültürünü, birliğini ve beraberliğini sağlamak  amacıyla aday oldukları görüldü.

Bursa Pasinler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin Başkan adaylarından Lokman Koçak ve Eyüp Dikbıyık birer konuşma yaptılar.ve Bursa'daki Pasinler'in ve üye arkadaşlarının en güzel hizmetlere layık olduklarını birlik beraberlik içerisinde kenetlenmelerini belirterek oy talebinde bulundular.

Bursa Pasinler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ensar Şahiner ise yaptığı konuşmada aday olmadığını her iki adayada başarılar dilediğini beliterek "Dernek kurmak sorumluluk duygusu, memlekete sahip çıkma sevdasıdır. Hasankale'liler olarak sizler derneğimize  sahip çıktınız ve bugünlere taşıdınız. Dernekçilik fedakarlık demektir, dernekçilik bir menfaat kapısı demek değildir. Hasankale her zaman bizim yüzümüzü güldürdü,  Birliğimiz ve beraberliğimiz sağlandı . Allah hepinizden razı olsun.” dedi.

Pasinler'e gönül vermiş her iki adayında seçim yarışması yapılan oylamayla sone erdi. 
OYLAMA SONUÇLARI
LOKMAN KOÇAK/  67
EYÜP DİKBIYIK / 110

Kongre sonrası bir konuşma yapan Çiceği burnundaki başkan Eyüp Dikbıyık ise “bu kongre de kaybeden olmadı, kazananda olmadı  Önceki dönemde üye arkadaşlarımızla acı tatlı günlerimiz oldu. Birklik beraberlik içerisinde  derneğimizde paylaşımlarımız oldu. Derneğimiz sayesinde birlik beraberlik içinde buluştuğumuzdan örfümüzü bir nebzede olsa yaşatıyoruz. Hasankale bir çatıdır bizlerde bütün üye arkadaşlarımızla beraber bu çatının altında birer neferiz." dedi.

Pasinler'e gönül vermiş adaylardan  Lokman Koçak ise Yaptığı açıklamada İbrahim Hakkı Hazretlerinin bir dörtlüğüyle cevap verdi.

"Hak şerleri hayreyler
Zannetme ki gayreyler
Ârif ânı seyreyler
Mevlâ görelim n’eyler
N’eylerse güzel eyler."
dedi.

Başkan adayı Koçak daha sonra yeni yönetime başarılar diledi.


SPOR


GÜNDEM

Maraton İzmir’de Kibiwot ve Tagel şampiyon
Doğal Yaşam Parkı, 23 Nisan’da ücretsiz olacak
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nden 23 Nisan konseri
İzmir Maraton'da ödüller dağıtıldı
Konya'da KOSKİ'den teknoloji geçmişine yolculuk

SON DAKİKA