Palu'da Deprem ve Yangın Tatbikatı Gerçeği Aratmadı

Palu

Palu Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilen deprem ve yangın tatbikatında, acil durum ekiplerinin koordinasyonu ve müdahale becerileri test edildi.

Gerçeğe Yakın Senaryo
Elazığ'ın Palu Devlet Hastanesi'nde, Hastane Afet Planı kapsamında deprem ve yangın tatbikatı gerçekleştirildi. Senaryo gereği Elazığ'da meydana gelen depremden dolayı hastane güvenlik görevlilerince boşaltılırken, olay yerine Ulusal Medical Kurtarma Ekibi (UMKE), itfaiye, sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi.

Kurtarma Operasyonu
Hastanede yangında mahsur kalanlar ekipler tarafından kurtarılarak olay yerinde hazır halde bekleyen ambulanslara teslim edildi. Yaralılar, ambulanslarla kentteki hastanelere sevk edilerek tedavi altına alındı.

Hazırlık ve Koordinasyon
Gerçeği aratmayan tatbikatta, acil durumlara hazırlık seviyesinin ölçülmesi, ekipler arası koordinasyonun güçlendirilmesi ve hasta güvenliğinin en üst düzeyde sağlanması hedeflendi.


Haber Kaynak : İHA

Yorumlar (0)

GÜNDEM

MSB: "Kaza kırım ve arama kurtarma ekibi, olay yerinde çalışmalarına devam ediyor"
Susuz'da Kış Tedbirleri Toplantısı Gerçekleştirildi
İYİ Parti liderinden 3 bin 900 sayfalık iddianameye tepki
Mahmut Arıkan'dan Papa'nın Türkiye Ziyareti Uyarısı
CHP'li Yazgan'dan Gala Gölü için TBMM'de acil koruma çağrısı
Haberi Sesli Oku