KÜLTÜR SANAT

KÜLTÜR SANAT Haberleri

PALANDÖKEN ULUDAĞ BULUŞMASINA TAM NOT

Erzurum Tanıtım Günleri’nde Erzurum yöresinin tarihi, kültürü ve geleneklerine ait her şey Bursa'ya taşındı.


KÜLTÜR SANAT 9.11.2019 22:47:00 0
PALANDÖKEN ULUDAĞ BULUŞMASINA  TAM NOT

ENVER GÜLER / BURSA

BEDFE Bursa Erzurum Dernekleri Federasyonu’nun öncülüğünde, Erzurum Valiliği, Bursa Valiliği,Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve bazı kaymakamlık ve belediyelerin  destekleri ile düzenlediği  Palandöken Uludağ Buluşması olarak hayata geçirdiği Erzurum Tanıtım Günlerine,  vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 7- 11 Kasım tarihleri arasında vatandaşların ziyaretine açık olan Erzurum Tanıtım Günleri’nde Erzurum yöresinin tarihi, kültürü ve geleneklerine  ait her şey Bursa'ya  taşındı. 7 Kasım cuma  günü BüyükÇarşamba Pazarı Park alanında Bursa Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımı ve Erzurum Bar ekiplerinin gösterisiyle başlayan 4. Erzurum Tanıtım Günleri, 11 Kasım akşamı sona erecek. 


AÇILIŞ ÖNCESİ MEHTERAN VE BAR GÖSTERİSİ DÜZENLENDİ


Her yöreden vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Palandöken Uludağ buluşması 4.  Erzurum Tanıtım Günleri, açılış töreni öncesinde Çarşamba Pazarı Park Alanında Bursa Büyükşehir mehteran takımı ve Erzurum Bar ekibinin folklor gösterisiyle başladı.Açılış  törenine, eski İçişleri Bakanı ve Bursa Ak Parti Milletvekili Efkan Ala,AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç,CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu,  Erzurum Valisi  Okay Memiş, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fevzi Polat, Erzurum'un İlçe kaymakamları ve İlçe Belediye Başkanları , Bursa Erzurum Dernekleri Federasyonu Başkanı Ömer Ömeroğlulları, ve Bursa'nın  bazı ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.


ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI


Palandöken Uludağ Buluşması 4. Erzurum tanıtım günlerinin ikinci gününde ise Erzurum standları bayağı ziyaretçi akınına uğradı, Eski içişleri Bakanı  ve  Ak Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala, Bursa Eski valisi İzzettin Küçük, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ve Ak Parti İl Başkanı Ayhan Salman ilçe kaymakamları  Belediye Başkanları ve çok sayıda Erzurumlu ve Bursalılar tarafından ziyaretçi akınına uğradı. 


ZİYARETÇİLER ERZURUM’A YOLCULUK YAPTI


Erzurum yöresel halk oyunlarının, kültürel ürünlerinin sergilendiği tanıtım günlerinde vatandaşlar  adeta Erzurum’a yolculuk yaptı. Erzurum Tanıtım günlerinin ikinci gününde Bursa'da yaşayan vatandaşlara Erzurum’a özgü kadayıf dolması, cağ kebabı, oltu taşı, ayran aşı, geleneksel el sanatları, ilginç etkinlikler ile birlikte tanıtımlar yapıldı. Çeşitli tiyatro gösterimlerinin sahnelendiği tanıtım günlerinde, birçok yerel sanatçı ve ozan da türkü ve şarkılarıyla vatandaşlara neşeli anlar yaşatıldı.


İLÇE BELEDİYELERİNİN STANTLARI ERZURUM’U TANITTI


BEDFE Erzurum dernekleri federasyonu genel Başkanlığı tarafından düzenlenen ve organize edilen Palandöken Uludağ Buluşması 4. Erzurum günlerinde Pasinler Belediyesi standında Pasinler ovasında yetiştilen 45 - 50 kg lık lahanalar, Patates, Bal, ve bir çok ürünler  görücüye çıktı.


BEDFE GENEL BAŞKANI  ÖMEROĞLU  KATILIMCILARA HEDİYE VERDİ.


BEDFE Erzurum dernekleri federasyon genel başkanı Ömer Ömeroğlu 4. Erzurum tanıtım günlerine katılan kaymakamlara  ve Belediye Başkanlarına Bornoz havlu, ve Bursa' da yetiştirilen özel zeytin hediye etti.
Genel Başkan Ömer Ömeroğlu ajansımıza yaptığı özel açıklamalarda" Palandöken Uludağ buluşması sloganıyla yapmış olduğumuz 4. Erzurum günlerine davet edilen katılımcılar ve ziyaretçiler federasyonumzun özel misafirleridir, Bizler Erzurum'un tanıtımı ve kültürü için yıllardır bu görevi üstlendik üstlenmeyede devam edeceğiz. Erzurumlu merttir, Erzurumlu yiğittir, Erzurumlu su gibi berrak ve temizdir, Erzurumlu vatanını, Bayrağını, Kuranını sevendir." dedi.


 

 


SPOR


GÜNDEM

Malatya Doğanşehir Belediyesi 'T.C.'lendi
Gemlik'te Başkan Deviren’den minik başkanlara Lunapark müjdesi
UCLG Başkanı Altay Latin Amerika belediyelerine seslendi
Başkan Aydın, makamının kapılarını halka açtı
İlk kitabını Başkan Zeyrek’e hediye etti

SON DAKİKA