KÜLTÜR SANAT

KÜLTÜR SANAT Haberleri

Palandöken Uludağ Buluşması Erzurum Günleri

Ana Sayfa » Gündem Bursa’da Erzurum Günleri Bursa Erzurum Dernekleri Federasyonu tarafından “Palandöken-Uludağ Buluşması” sloganıyla bu yıl 4.’sü düzenlenen “Bursa Erzurum Günleri” törenle başladı.


KÜLTÜR SANAT 9.11.2019 10:19:00 0
Palandöken Uludağ Buluşması Erzurum Günleri

Bursa Erzurum Dernekleri Federasyonu tarafından "Palandöken-Uludağ Buluşması" sloganıyla bu yıl 4'ncüsü düzenlenen "Bursa Erzurum Günleri" törenle başladı. Törende Erzurum Bar ekibiyle Bursa Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımları yer aldı.

Çarşamba Pazarı Park alanında yapılan Palandöken - Uludağ buluşması 4. Erzurum günleri açılış  törenine, eski İçişleri Bakanı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala,AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç,CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu,  Erzurum Valisi  Okay Memiş, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fevzi Polat, Erzurum'un İlçe kaymakamları ve İlçe Belediye Başkanları , Bursa Erzurum Dernekleri Federasyonu Başkanı Ömer Ömeroğlulları, ve Bursa'nın  bazı ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Milletvekili Ala, açılış töreninde yaptığı konuşmada, bir araya gelmenin önemini vurguladı. Ala, “Palandöken ile Uludağ’ın bir araya gelmesi daha anlamlı. Bu iki şehrin tarihteki önemini anlatmaya asırlar yetmez. İnsanlık tarihi de dünyanın geleceği de bu iki şehir dikkate alınmadan yazılamaz. Ayrıca iki kentimizde ülkemizin zor günlerinde vakarlı  duruşları için minnetlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Erzurum Valisi Okay Memiş' de Erzurum’da iş yapmak için başvuran bütün yatırımcılara destek vereceklerini belirterek, “Silah sanayinden cam sanayisine, mobilyasına kadar bu büyük yatırımlar sayesinde ilimiz sadece Doğu Anadolu’nun değil, İran, Azerbaycan ve Gürcistan’ın da sanayi merkezi olacaktır.” dedi.

 Bursa Erzurum Dernekleri Federasyonu Başkanı Ömeroğlulları ise Bursa‘daki Erzurumluların sayısının her geçen gün arttığına dikkati çekti. TÜİK’in raporlarına göre her yıl Bursa‘ya 9 bin civarında Erzurumlunun katıldığını belirten Ömeroğulları, “Bu sayı Erzurum’da bir ilçe nüfusu kadar. Belki göç verirken bir taraftan üzüntü içindeyiz ama bir taraftan da gurur verici şeyler yaşıyoruz. Erzurumlular, göç verdiği bölgeye de güç veriyor.” diye konuştu.

400-450 bin civarında Erzurumlu yaşadığını, bunun birbirine çok uzak iki şehrin arasındaki gönül köprüsünün ne kadar candan olduğunun göstergesi olduğunu ifade etti. 

Bursa Ak Parti Milletvekili  Emine Yavuz Gözgeç ve CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Bursa‘nın tüm ülke coğrafyasından göç aldığını vurgulayarak, dünyanın en güzel ülkesinde ve şehirlerinde yaşadıkları için şükretmeleri gerektiğini, bunun için ecdadı rahmetle andıklarını anlattı.

Konuşmaların ardından kurdele kesimi yapıldı, katılımcılar stantları gezerek Erzurum ve Bursa‘ya has yiyeceklerden tattı. Erzurum ve Bursa‘nın halk oyunlarından örnekler sunuldu.

Mevlid kandili dolayısıylada Semazenler, ilahiler ve Kuran tilavetiyle özel kandil programı yapıldı.

 


SPOR


GÜNDEM

Belediye Başkanı Kasap tüm Şehit ailelerini Beypazarı’na davet etti
İzmit Belediyesinin ücretsiz diyetisyen hizmeti
Malatya Doğanşehir Belediyesi 'T.C.'lendi
Gemlik'te Başkan Deviren’den minik başkanlara Lunapark müjdesi
UCLG Başkanı Altay Latin Amerika belediyelerine seslendi

SON DAKİKA