Ordu’da Bilgi Evleri ücretsiz eğitimle yeni yılda devam

Ordu’da Bilgi Evleri ücretsiz eğitimle yeni yılda devam

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin Altınordu, Ünye ve Fatsa'da hizmet veren Bilgi Evleri, 2025-2026 eğitim yılında da ücretsiz olarak binlerce ortaokul öğrencisine müfredat dersleri ve kulüp faaliyetleriyle eğitim sunuyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından sosyal belediyecilik anlayışıyla kazandırılan Bilgi Evleri, 2025-2026 eğitim öğretim yılında da ücretsiz eğitimlerine devam ediyor. Oluşturulan müfredat derslerinin yanı sıra çeşitli kulüp faaliyetleriyle öğrencilerin eğlenerek öğrenmesine imkân sunuluyor.

ORDU (İGFA) - Öğrencilerin boş zamanlarını faydalı geçirmelerini sağlamak ve ailelerin güvenle bırakabileceği ortamlar oluşturmak amacıyla Altınordu, Ünye ve Fatsa ilçelerinde kurulan Bilgi Evleri, eğitim hayatlarına katkı sunuyor. Bugüne kadar binlerce öğrenciye ev sahipliği yapan merkezler, ortaokul öğrencilerinin katılımıyla yeni sezonda da faaliyetlerini sürdürüyor.

Çocuklar Geleceğe Hazırlanıyor

Sosyal belediyeciliğin örneklerini sergileyen Büyükşehir Belediyesi, Bilgi Evleri'nde bilgi destek programları, eğitimler, seminerler ve sosyal sorumluluk projeleriyle öğrencilere yardımlaşma ve özgüven aşılanmasına katkı sağlıyor. Değerler eğitimiyle öğrencilerin milli, manevi duygularla kendilerine ve çevrelerine karşı duyarlı olmaları destekleniyor.

Büyükşehir İmkanları Çocuklar İçin Seferber Ediliyor

Bilgi Evleri'nde, bilgisayar kodlama ve üç boyutlu çizimle öğrencilerin yaratıcı düşünmeleri ve problemleri farklı bakış açılarıyla çözmeleri hedefleniyor. Kulüpler vasıtasıyla bilim, İngilizce, matematik gibi alanlar eğlenceli hale getiriliyor. Görsel hafıza, işaret dili, drama gibi kulüplerle çocukların kendilerini özgür hissetmeleri ve sosyalleşmeleri sağlanıyor. Düzenlenen gezilerle de öğrencilerde farkındalık oluşturuluyor.

Sistemli bir şekilde oluşturulan Bilgi Evleri, kütüphane ve akıl oyunlarıyla öğrencilerin kitap okuma sevgisi kazanmalarını ve bilinçli nesiller olarak yetişmelerini destekliyor. Ayrıca, rehberlik hizmetiyle öğrencilerin her alanda takibi yapılıyor.


Haber Kaynak : Ajansturkhaber

Yorumlar (0)

GÜNDEM

Ağrı'daki alerjik pasta olayında 3 kişi tutuklandı
Sakarya Macera Parkı'nda TÖMER Öğrencileri Adrenalin ve Sosyal Uyum Buluşması Yaşadı
Kasım'da Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi Yıllık Yüzde 31,19 Arttı
Bakan Tekin, 'Her Okul Bir Aile' temasıyla öğretmenlerle doğa yürüyüşünde
Aldatıcı Kasım indirimlerine rekor ceza: 12,9 milyon TL!
Haberi Sesli Oku