Ömeroğulları ; Erzurum'un ruh ve gönül dünyasını Yunusça dile getiren Reyhani 'yi rahmetle anıyorum.

BEDFE Genel Başkanı Ömer Ömeroğulları; Aşıklık geleneğinin önde gelen isimlerinden Büyük Halk ozanı üstad Erzurumlu hemşehrimiz Aşık Yaşar Reyhani'nin, ölümünün 13. yıl dönümünde ailesine ve sevenlerine sabırlar dileyerek. Allah'tan rahmet diledi.


GÜNDEM 9.12.2019 23:33:00 0
Ömeroğulları ; Erzurum

ENVER GÜLER / BURSA --- BEDFE Bursa Erzurum Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ömer Ömeroğulları , Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Enver Güler'e yaptığı açıklamada  Reyhani, aşıklık geleneğinin Türk kültüründe önemli bir yer tuttuğunu belirtti.


Büyük üstad Yaşar Reyhani'nin Aşıkların toplumun sözcüsü durumunda bulunduğunu dile getiren BEDFE Genel Başkanı Ömer Ömeroğulları , aşıklık geleneğinin belirli kuralları olan şiirin kalıcı ve etkileyici özelliğinden yararlanarak, kuşaktan kuşağa aktarılan değerler bütünü olduğunu ifade etti. Ömeroğulları , şunları kaydetti:


"Anadolu'nun kültürel belleğinin yanı sıra kültürel çeşitlilik ve zenginliğinin de önemli bir ifadesi olan aşıklık geleneği, yüzyılların deneyimlerinden süzülerek biçimlenmiş, şiiri, müziği ve hikaye anlatımını içeren çok yönlü bir sanattır. 74 yıla sığan ve ömrünü Anadolu'ya adayan büyük usta Reyhani, sözlü geleneğimizi sazıyla, sesiyle ve unutulmaz mısralarıyla nesilden nesile aktarmıştır."


Aşık Reyhani'nin Michigan Üniversitesi bünyesindeki Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölümünce 1992 yılında fahri öğretmenlik belgesi ile taltif edildiğini hatırlatan BEDFE Genel Başkanı Ömeroğulları , Reyhani'nin uluslararası alanda da tanınan, bulunduğu çağa yön veren emsalsiz bir sanatkar olduğunu vurguladı.


Ömer Ömeroğulları; "Erzurum'un ruh ve gönül dünyasını Yunusça dile getiren bu tefekkür adamı, Köroğlu, Karacaoğlan , Pir Sultan Abdal ve  Sümmani'nin gelenekleriyle yoğrulan Anadolu yurdunda kendine has geliştirdiği yöntemle aziz milletimizin bağrında büyük bir yer edinmiştir." değerlendirmesinde bulundu. Ömeroğulları Üstad Reyhani'nin ölümünün 13. yıl dönümünde  ailesine ve sevenlerine sabırlar dileyerek. Allah'tan rahmet diledi.

 


SPOR


GÜNDEM

Malatya Doğanşehir Belediyesi 'T.C.'lendi
Gemlik'te Başkan Deviren’den minik başkanlara Lunapark müjdesi
UCLG Başkanı Altay Latin Amerika belediyelerine seslendi
Başkan Aydın, makamının kapılarını halka açtı
İlk kitabını Başkan Zeyrek’e hediye etti

SON DAKİKA