BELEDİYELER

BELEDİYELER Haberleri

“OLİMPİYAT HEDEFİNDE SAPMA YOK”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş, Koronavirüs salgını ve Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın ertelenmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.


BELEDİYELER 26.03.2020 15:42:00 0
“OLİMPİYAT HEDEFİNDE SAPMA YOK”

Keleş, “Rekor sayıda sporcu gönderme ve rekor sayıda madalya hedefimizden en ufak bir sapma söz konusu değildir. IOC'nin aldığı erteleme kararı, olimpik branşlardaki temsiliyet ve başarımızı sadece bir yıl geciktirmiştir” dedi.

 

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını nedeniyle birçok spor etkinliği gibi 2020 Olimpiyat Oyunları’nda da ertelemeye gidildi. Gelecek yaza ertelenen olimpiyatlar hakkında değerlendirmede bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü (İstanbul BBSK) Başkanı Fatih Keleş, erteleme kararını olumlu bulduklarını söyledi. Keleş, “İnsan sağlığını önceleyen, sporcu, antrenör, hakem, yönetici, medya mensupları ve izleyicileri olası hastalık riskinden koruma amaçlı bu karar, olimpizm ruhunun bir yansımasıdır” ifadelerini kullandı.

 

“SPORCULARIMIZA İNANCIMIZ TAM”

Olimpiyat barajı niteliğindeki uluslararası turnuvalarda 5 farklı branşta, 15 kota elde ettiklerini anımsatan Keleş, bu alandaki en başarılı kulübü olma kimliğini sürdürdüklerini belirtti. Keleş, açıklamasına şöyle devam etti:

 

“Birçok sporcumuz, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) belirlediği baraja yaklaşmış, hala da şanslarını devam ettirmektedir. Salgın tehlikesinin bitmesi ile olimpiyat kotası eşiğindeki sporcularımızın olimpiyatlarda yarışma hakkını elde edeceğine inancımız tamdır.”

 

“ÖNLEMLERE HARFİYEN UYALIM”

Salgının yayılmasını önleme adına tedbir amaçlı “evlerinde kalan” sporcuların, bireysel egzersiz programıyla formlarını koruduğunu açıklayan Keleş, “Hastalığın Türkiye'de görüldüğü günden itibaren, gerekli önlemli alan, alt yapılarını tatil eden, antrenman ve kampları askıya alan İstanbul BBSK, 3 bin 500 sporcusu, 300 antrenör, menajer ve tüm idarecileriyle devlet politikası olan “Evde Kal” çağrısına harfiyen uymuş ve kamuoyuna örnek olmuştur. Ülkemizin ve tüm dünyanın, bu olağanüstü dönemden en kısa zamanda çıkarak “normalleşmesini” diliyor, tüm halkımızı, birlikte hareket etmeye ve resmi önlemlere harfiyen uymaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

 


SPOR


GÜNDEM

Başkan Büyükakın: ‘’Daha güzel bir Kocaeli için yola çıktık’’
Başkan Kıral’a, geçmiş dönem belediye başkanlarından ziyaret
Muğla Büyükşehir kırsaldaki çınarların yanında
Başkan Zeyrek’ten ulaşımda kaliteli hizmet vurgusu
Düzce zabıtasından başarılı grafik

SON DAKİKA