Muş'ta Voleybol Aday Hakem Kursu Başladı

Muş

Muş'ta düzenlenen 3 günlük voleybol aday hakem kursuna 57 kursiyer katıldı. Başarılı olanlar sınav sonrasında voleybol hakemi olarak göreve başlayacak.

Kurs Heyecanı Başladı

Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) iş birliğinde düzenlenen voleybol aday hakem kursu başladı. Gençlik Merkezinde gerçekleştirilen kursa yaklaşık 57 kursiyer katıldı.

Eğitim ve Sınav Süreci

Üç gün sürecek olan eğitimlerin sonunda, yapılan sınavda başarılı olan adaylar voleybol hakemi olarak göreve başlayacak. Kurs süresince teorik ve uygulamalı eğitimler verilerek, voleybol hakemliğine yeni isimlerin kazandırılması hedefleniyor.

Yetkililerden Açıklamalar

Malatya'dan Merkez Hakem ve Gözlemciler Kurulu Üyesi Rıdvan Bozyiğit, yaptığı değerlendirmede, "Muş Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanlığı'ndan talep ettiği aday voleybol hakem kursu için ben ve diğer arkadaşımız Ahmet Çelik ise Diyarbakır'dan, yine Merkez Hakem ve Gözlemciler Kurulu üyesi olarak kursa katıldı. Kursumuz 9 Kasım saat 18.00'de sona erecek. Kursumuza 67 kişi başvurdu, ancak ücretini yatırarak katılım sağlayan aday sayısı 57 kişi oldu. Sınavda 70 puan ve üzeri alan katılımcılar, aday voleybol hakemi olarak görev yapmaya başlayacaklar" dedi.


Haber Kaynak : İHA

Yorumlar (0)

GÜNDEM

Bakan Kacır: Türkiye teknoloji ve sanayide Avrupa'nın zirvesinde
Muş'ta Voleybol Aday Hakem Kursu Başladı
Elazığ'da Ticari Araç Tarlaya Uçtu: 3 Yaralı
Mutki'de mezbahane ve halı saha açılışı gerçekleşti
Elazığ'da trafik kazası: 1 yaralı
Haberi Sesli Oku