Muş'ta etkili olan yoğun kar yağışının ardından ulaşıma kapanan köy yollarının açılması için İl Özel İdaresi ekipleri hemen sahaya indi. 113 personel ve 68 iş makinesinden oluşan ekipler, gece gündüz demeden yürüttükleri çalışmalar sonucunda sadece bir günde 333 köy yolunu yeniden ulaşıma açmayı başardı.
İl genelinde 368 köy ve 217 mezrada devam eden karla mücadele çalışmaları kapsamında 11 ayrı ekip görev yapıyor. Ekipler, özellikle yüksek kesimlerde etkisini artıran kar yağışına karşı vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için yoğun mesai harcıyor.
10 köy ve 24 mezranın bulunduğu Şenyayla-Üçevler grup köy yolunda, yer yer 1 metreyi aşan kar kalınlığına rağmen ekipler, zorlu şartlar altında yol açma çalışmalarını tamamladı. Bu başarı, personelin kararlılığının ve ekipmanın etkin kullanımının bir sonucu olarak öne çıkıyor.
Üçevler köyünde yaşayan Bedri Özdemir, kar yağışı nedeniyle kapanan yolun kısa sürede açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi: "Dün yağan karla birlikte yolumuz ulaşıma kapanmıştı. Bugün Muş İl Özel İdaresi ekipleri yolumuzu açtı. Allah devletimize zeval vermesin." Özdemir, son yıllardaki kar yağışının geçmişe göre daha az olduğunu da sözlerine ekledi.
Aynı köyde ikamet eden Bayram Subaşı da yolların açılmasının getirdiği rahatlamayı vurguladı: "Kar yağışı nedeniyle köy yolumuz dünden beri kapalıydı. Özel İdare ekipleri gelip yolumuzu açtı. Allah razı olsun. Yollar açık olduğu için artık Muş merkeze rahatlıkla gidip gelebiliriz." Subaşı, ekiplere çalışmalarında başarılar diledi.