Muş'ta Berat Kandili'nde camiler doldu taştı

Muş

Muş'ta Berat Kandili'nde camiler doldu, Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi ve tüm İslam alemi için barış temennileri yapıldı.

Camiler Maneviyatla Doldu

Muş'ta Ramazan ayının habercisi olarak kabul edilen Berat Kandili'nde vatandaşlar camilere akın etti. İmam Şafii Camii başta olmak üzere birçok cami, gece boyunca Kur'an-ı Kerim tilavetleri, mevlitler ve dualarla şenlendi.

Barış ve Huzur Duaları

Eller semaya açılarak yapılan dualarda, tüm İslam âlemi için barış ve huzur temennisi dile getirildi. Muş Valisi Avni Çakır da programa katılarak, vatandaşlarla birlikte kandil gecesinin manevi atmosferini paylaştı.

Affın ve Arınmanın Gecesi

Programda konuşan İl Müftüsü İbrahim Yavuz, Berat Kandili'nin affın, mağfiretin ve arınmanın gecesi olduğunu vurguladı. "Bu mübarek gecede yapılan duaların, tövbelerin ve ibadetlerin kabul olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum" dedi.

İkramlarla Tamamlandı

Programların ardından vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunularak, bu mübarek gece tamamlandı.


Haber Kaynak : Ajansturkhaber

Yorumlar (0)

GÜNDEM

Muş'ta okul çevrelerinde güvenlik uygulaması başlatıldı
Muş'ta araçta 45 kilo kaçak tütün yakalandı
Muş'ta firari yakalandı, cezaevine gönderildi
Muş'ta Berat Kandili'nde camiler doldu taştı
Bitlis'te Yağış Sonrası 6 Heyelan
Haberi Sesli Oku