MERKEZ PARTİ YAKUTİYE İLÇE BAŞKANI ÇAM’DAN DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ MESAJI

Merkez Parti Erzurum Yakutiye İlçe Başkanı Faik Çam , 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.


GÜNDEM 10.12.2019 16:38:00 0
MERKEZ PARTİ YAKUTİYE İLÇE BAŞKANI ÇAM’DAN   DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ MESAJI

Merkez Parti Yakutiye İlçe Başkanı Faik Çam mesajında;

Bireysel yetenekler en iyi şekilde değerlendirilecek, bireyin ve toplumun üretici gücünün, dinamik müesseselerin özgürce oluşmasının önü açılacaktır. Ülkemiz çıkarları esas alınmak kaydıyla; uluslararası sermaye, yabancı yatırımlar, bankalar arası ilişkiler ve her türlü serbest ticaret, hak ve özgürlük korunacaktır. Bu gün uluslar arası sermaye hareketleri, global ölçekte çalışan işletmeler inkar edilemez ve göz ardı edilemez bir gerçektir. Fakat bilinmelidir ki bir çok uluslar arası marke ve işletmeler, ait oldukları devletlerin yönlendirme, destek ve yardımları ile bu günlere gelmişlerdir. Bu manada uluslar arası değerler üretebilmek için, devlet yönlendirici ve teşvik edici desteğini devamlı özel teşebbüsün arkasında hissettirecektir. Özel sektör aktörlerine devamlı hukuk çerçevesinde eşit, adil ve tarafsız imkânlar sunacaktır. Yeni gelişen sektörler ve riskli bölgelerde devlet öncülük vazifesi görecektir.

İnsan hak ve özgürlükleri, insanlığın yüzyıllar boyu süren mücadeleleri sonucu elde ettiği kazanımlar olup, demokrasinin temelini oluşturur. Toplumun en önemli güven unsuru, içinde yaşayan bireylerin kendi hak ve hürriyetlerine saygı duyulduğuna olan inancıdır. Bu inanç, tüm sosyal ve iktisadi dinamikleri harekete geçiren temel unsurdur. Ayrıca, bireylerin hak ve hürriyetlerine saygı, bir demokratik siyasi rejimin toplum tarafından benimsenmesinin barış ve huzurun temel şartıdır.

Merkez Parti Yakutiye İlçe Başkanı Faik Çam mesajında; “İnsan haklarının tüm dünyada daha fazla saygı göreceği inancıyla, herkesin barış dolu bir dünyada insan onuruna yakışır bir hayat sürmesini temenni ediyor, en kalbi duygularımla İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası'nı kutluyorum“ diyerek düşüncelerini belirtti.


SPOR


GÜNDEM

Başkan Arı’ya “hayırlı olsun” ziyaretleri
Başkan Büyükkılıç ve Vali Çiçek, Zamantı Irmağı’ndaki rafting yarışının startını verdi
Kocaeli'de Yeşilova-Solaklar Kavşağı’nda çevre düzenlenmesi
Başkan Büyükkılıç’tan Vali Çiçek ile birlikte “Yahyalı” çıkarması
Şeffaf Oda’da 120. buluşma

SON DAKİKA