MECLİS’E GÖRE İSTİSNAİ KADRO ATAMALARI KAMUOYUNU İLGİLENDİRMİYOR!


CHP 1.02.2020 18:43:00 0
MECLİS’E GÖRE İSTİSNAİ KADRO ATAMALARI KAMUOYUNU İLGİLENDİRMİYOR!

Meclis Başkanlığı, CHP’li Mahmut Tanal’ın istisnai memur olarak, sınavsız bir şekilde işe yerleştirilenlerle ilgili bilgi talebini, “Kamuoyunu ilgilendirmediği” gerekçesiyle reddetti.

CHP İstanbul Milletvekili av. Mahmut Tanal’ın, istisnai memur olarak, KPSS’siz, sınavsız bir şekilde Meclis’teki özel kalem müdürlüğü ve basın müşavirliği kadrolarına veya herhangi bir isim altındaki birime atanan kişi sayısı ve ‘istisnai kadro’ adı altında TBMM bünyesinde işe alınıp başka kurumlara gönderilenlere ilişkin bilgi edinme talebine “Kamuoyunu ilgilendirmediği” gerekçesiyle olumsuz yanıt verildi.

MECLİS’İN KENDİ İÇİŞLERİYMİŞ

TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu imzasıyla CHP’li Tanal’ın bilgi edinme başvurusuna verilen cevapta, “Talep edilen bilgiler, 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanununun 25’inci maddesine göre kamuoyunu ilgilendirmeyen ve sadece kendi personelimiz ile kurum içi uygulamalara ilişkin düzenlemeler olup bilgi edinme hakkının kapsamı dışındadır” denildi.

TANAL: DEMEK Kİ TOPLUMA İZAH EDEMEYECEKLERİ…

CHP’li Vekil Mahmut Tanal, Meclis’in istisnai memur kadrosuna “devlet sırrı” muamelesi yapmasına tepki gösterdi. Tanal, “Bu tavırları, bu davranışları şunu gösteriyor: Demek ki arkasında duramayacakları, topluma izah edemeyecekleri kadar çok eş dost, akraba, yandaş kayırmacılığı yapılmış ki, bu şekilde mesele geçiştirilmek istendi. İstisnai kadroya ilişkin bilgiler karanlıkta kalıyorsa demek ki çok kişi alındı. İstisnai memur kadrosu, ‘doldur-boşalt’ yöntemine dönüştürülerek yandaşlar devlete yerleştiriliyor. Bu ülkenin vatandaşları, gençlerimiz sınava girerken, yandaşlar ise sınavsız şekilde işe yerleşmiş oluyor, sınav bypass ediliyor” diye konuştu.


 

 

 


SPOR


GÜNDEM

Büyükkılıç’tan Erciyes Feneri Derneği Marketi’ne ziyaret
Kocaeli'de Büyükşehir adayının seçim aracına taşlı saldırı!
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Başkan Altay: “Konya için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz”

SON DAKİKA