Marmaris Turunç'ta Atık Alım İhlali ve Personel İşten Çıkarılması

Marmaris Turunç

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Marmaris Turunç'taki kıyı tesisinde mevzuata aykırı atık alımı yapan personelin iş akdini feshetti. Denetimlerde 60 tesise yaptırım uygulandı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Marmaris Turunç Mahallesi'ndeki kıyı tesisinde atık alımına ilişkin basında yer alan haberler üzerine kamuoyunu bilgilendirdi. Belediye, mevzuata aykırı davranış sergileyen personelin iş akdinin feshedildiğini duyurdu.

MUĞLA (İGFA) - Muğla Büyükşehir Belediyesi, Marmaris Turunç Mahallesi'nde bulunan kıyı tesisinde teknelerden atık alımına ilişkin basında çıkan haberler üzerine açıklama yaptı.

Geniş Çaplı Denetimler

Belediye, 2025 yazında Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile Sahil Güvenlik ekiplerinin 2872 sayılı Çevre Kanunu kapsamında il genelinde 103 kıyı tesisi ve 32 atık alma gemisini denetlediğini belirtti. Denetimler sonucunda 60 kıyı tesisi ve 6 atık alma gemisine idari yaptırım uygulanmıştı.

Personel Hakkında Yaptırım

Belediye açıklamasında, habere konu tesisin 19 Haziran 2025 tarihinde mevzuata aykırı işlem yaptığı tespit edilen personel hakkında MUTTAŞ tarafından aynı gün adli ve idari süreç başlatıldığı bildirildi. Yürütülen tahkikat sonucunda personelin iş akdi 31 Temmuz 2025'te Disiplin Kurulu kararıyla feshedildi. Adli süreç halen devam ediyor.

Önlem ve Taahhütler

Muğla Büyükşehir Belediyesi, denetimlerin ardından kendi tesislerinde atık alım donanımları ve prosedürlerini yeniden gözden geçirdiğini, benzer durumların tekrar yaşanmaması için gerekli teknik ve idari tedbirlerin alındığını duyurdu. Belediye, çevrenin korunmasını temel öncelik olarak kabul ettiklerini ve tüm süreçleri şeffaflık ve kamu yararı ilkeleri doğrultusunda yürüttüklerini vurguladı.


Haber Kaynak : İGFA

Yorumlar (0)

GÜNDEM

Van'da Sağlık Yöneticileri Afet Farkındalık Kampı Düzenlendi
Trendyol 1. Lig'de Erzurumspor FK ve Esenler Eroksor Berabere Kaldı
Sami Er: "İnönü Caddesi, Malatya'nın prestij caddesi olacak"
Van'da 19 kilo 660 gram skunk ele geçirildi
Sibel Can, Cahide Palazzo'da Unutulmaz Konser Verdi
Haberi Sesli Oku