Manisa'nın 2 milyarlık Muradiye altyapı projesi hızla ilerliyor

Manisa

MASKİ'nin Dünya Bankası destekli dev projesiyle Muradiye'nin tüm altyapısı yenileniyor, 9 ekip sahada çalışıyor.

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarihinin en büyük altyapı yatırımı olan 2 milyar liralık Muradiye Altyapı Projesi’nde ekipler, 9 farklı noktada çalışmalarını sürdürüyor.

MANİSA (İGFA) - Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Dünya Bankası kredisiyle hayata geçirilen proje kapsamında 65 kilometre içme suyu hattı, 65 kilometre kanalizasyon hattı, 10 kilometre yağmur suyu hattı ve 6,5 kilometre ilave içme suyu hattı inşa ediliyor.

Dev Projenin Kapsamı Genişliyor

Proje kapsamında ayrıca 2 bin 500 branşman bağlantısı yenilenecek, 500 yağmur suyu ızgarası monte edilecek. Bölgenin ihtiyacına cevap verecek 10 bin tonluk içme suyu deposu da inşa edilecek. Modern atık su arıtma tesisinin inşasına başlandı; tesis günlük 18 bin ton su işleme kapasitesine sahip olacak.

“Çalışmalar Hızla Devam Ediyor”

MASKİ Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanı Dr. Orhan Gökdemir, çalışmaların hızlandığını belirterek, yaklaşık iki yıl içinde Muradiye halkını yepyeni bir altyapıya kavuşturacaklarını söyledi. Gökdemir, “Ekiplerimizle, yöneticilerimizle, tam gücümüzle sahadayız. Bu çalışmaları sadece inşa çalışması olarak göremeyiz. İş güvenliği, çevre ve sosyal değerlendirme ekiplerimizle tüm gücümüzle şu anda Muradiye’deyiz” dedi. Besim Dutlulu başkanın konuyu yakından takip ettiğini ve her hafta rapor sunulduğunu ifade etti.

Muradiye 5 Ayrı Bölgeye Ayrıldı

Ekip sayısının artırıldığını belirten Gökdemir, vatandaşlarda mağduriyet oluşturmamak için Muradiye’yi 5 bölgeye ayırdıklarını söyledi. Gökdemir, “Muradiye’nin uzun zamandır süre gelen altyapıdan kaynaklı çok ciddi problemleri var. Bu olumsuzlukların hepsini geride bırakmış olacağız” diye konuştu. Çalışma yapılan bölgelerde geçici planlı su kesintileri olabileceğini, ancak bunun vatandaşları mağdur etmeden yapılacağını vurguladı. Proje tamamlandığında Muradiye'nin refah ve modern bir yaşama kavuşacağını sözlerine ekledi.


Haber Kaynak : Ajansturkhaber

Yorumlar (0)

GÜNDEM

Malatya'da beton mikseri yayaya çarptı: Bir kişi yaralandı
Mardin'de hafız öğrencilerin akademik başarısı takdir topluyor
Mardin'de hafız öğrencilerin akademik başarısı takdir topluyor
Yedigöller'de nesli tehlike altındaki su samuru görüntülendi
Bursa'da 'Meydan Kadınların' dayanışma pazarı yoğun ilgi gördü
Haberi Sesli Oku