Malatya’da Depremin Yıl Dönümünde Eğitime 1 Gün Ara

Malatya’da Depremin Yıl Dönümünde Eğitime 1 Gün Ara

Malatya’da depremin yıl dönümü nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Resmi Tatil Kararı

Malatya Valiliği, 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerin üçüncü yıl dönümü olan 6 Şubat 2026 Cuma günü için il genelinde eğitim ve öğretime bir gün süreyle ara verildiğini açıkladı. Bu karar, anma programlarına ve kabir ziyaretlerine katılımı kolaylaştırmak amacıyla alındı.


 

Kamu Hizmetlerinde Düzenleme

Valilik açıklamasında, kamu hizmetlerinin aksamaması için kurum yöneticilerinin gerekli tedbirleri alacağı belirtildi. Sağlık, güvenlik ve 24 saat esasına göre çalışan birimlerdeki personelin durumu ise, hizmetin gereklilikleri doğrultusunda ilgili birimlerce değerlendirilecek.


 

Personel İçin İzin Hakkı

Depremde birinci ve ikinci derece yakınlarını kaybeden ve kamu kurumlarında çalışan personel, anma programlarına katılmak veya kabir ziyareti yapmak için başvurduklarında, 6 Şubat 2026 tarihinde bir gün idari izinli sayılacak.


 


Haber Kaynak : Ajansturkhaber

Yorumlar (0)

GÜNDEM

Konya Karatay’da yol ve altyapı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor
İzmir Bornova’da can dostlara büyük destek
Kocaelili minikler zabıta mesleğini yerinde tanıdı
İzmir Karabağlar’da kadın hakları ve dayanışma vurgusu
İstanbul Küçükçekmece’de 527 kilo skunk ele geçirildi
Haberi Sesli Oku