Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçakçılık suçlarının önlenmesi amacıyla kapsamlı bir operasyon gerçekleştirdi. Operasyon kapsamında 4 şüpheli üzerine yoğunlaşıldı.
Şüphelilere ait 2 ikamet, 1 işyeri, 1 depo ve 1 araçta yapılan aramalarda, 54 adet tarihi eser niteliği taşıyan sikke ile 2 bin 186 muhtelif emtia ele geçirildi. Ele geçirilen eserlerin tarihi değeri ve kaçakçılık şebekesinin yapısı üzerine çalışmalar sürüyor.
Operasyonda gözaltına alınan 4 kişi hakkında, 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu (SKM) kapsamında gerekli yasal işlemler başlatıldı. Soruşturma, ele geçirilen diğer emtiaların kaynağı ve kaçakçılık ağının genişliği üzerine derinleştiriliyor.