Malatya'da Menopoz Okulu kadın sağlığı için eğitim veriyor

Malatya

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki Menopoz Okulu, kadınların bu doğal süreci daha bilinçli ve sağlıklı geçirmesi için ücretsiz danışmanlık sunuyor.

Menopoz Okulu'ndan Ücretsiz Destek
Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmet veren Menopoz Okulu’nda, menopoz sürecindeki kadınların bilinçlendirilmesi, sürece uyumlarının kolaylaştırılması ve yaşam kalitelerinin artırılması amacıyla ücretsiz eğitimler devam ediyor.

Doğal Bir Yaşam Evresi
Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Fatih Yiğit, menopozun yumurtalık aktivitelerinin azalmasına bağlı olarak adet döngüsünün kalıcı şekilde sona ermesiyle ortaya çıkan, doğal ve fizyolojik bir süreç olduğunu belirtti. Türkiye’de ortalama menopoz yaşının 48 ila 52 arasında değiştiğini ifade eden Op. Dr. Fatih Yiğit, bu dönemin her kadında farklı belirtilerle seyredebildiğine dikkat çekti.

Çok Yönlü Belirtiler ve Çok Disiplinli Destek
Menopoz sürecinde ateş basması, gece terlemeleri, halsizlik, yorgunluk, duygu durum değişiklikleri, anksiyete, kas-iskelet sistemi rahatsızlıkları ve kalp-damar hastalıkları gibi çeşitli sorunlar ortaya çıkabiliyor. Op. Dr. Fatih Yiğit, bu belirtilerin şiddeti ve süresinin kişiden kişiye değişebildiğini belirterek, menopozun her kadında farklı bir seyir izleyebileceğine dikkat çekti. Kadınların bu süreci daha sağlıklı ve bilinçli şekilde geçirebilmeleri amacıyla Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren Menopoz Okulu’nda kapsamlı eğitimler veriliyor. Menopoz Okulu’nda kadın doğum uzmanı, psikolog, diyetisyen, fizyoterapist, diş hekimi, ebe ve hemşireler tarafından bilgilendirme ve danışmanlık hizmetleri sunuluyor.

Bilinçlenme ile Olumlu Tutum Gelişiyor
Menopoz sürecinin menopoz yaşı, kültürel yapı, psikososyal durum ve bireysel algılara bağlı olarak bazı kadınlarda olumsuz tutum ve davranışlara yol açabildiğini belirten Op. Dr. Fatih Yiğit, bu durumun sürece uyumu zorlaştırabildiğine dikkat çekti. Sağlık profesyonelleri tarafından verilen eğitimlerle kadınların bilgi eksikliklerinin giderildiğini vurgulayan Yiğit, menopoza yönelik tutumların olumlu yönde değiştirildiğini ifade etti.


Haber Kaynak : Ajansturkhaber

Yorumlar (0)

GÜNDEM

MEB öğretmen tayin yönetmeliğini güncelledi
Eskişehir'de 'Sihirli Flüt' kukla oyunu provaları başladı
Finike'de Büyükşehir'in asfalt çalışması tamamlandı
Denizli'de kar mücadelesi sürüyor
Bursa'da lodos yapı eksikliklerini ortaya çıkardı
Haberi Sesli Oku