Jeopark ve UNESCO Süreci Hızlanıyor
Malatya'nın Akçadağ ilçesinde bulunan Levent Vadisi'nin jeopark ve UNESCO süreci önemli bir aşamaya ulaştı. Fırat Kalkınma Ajansı'nda düzenlenen değerlendirme toplantısında, vadinin uluslararası tanınırlık kazanması için atılacak adımlar masaya yatırıldı.
Kritik Toplantıda Önemli Kararlar
Toplantıya Akçadağ Belediye Başkanı Hasan Ulutaş, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri, İl Kültür ve Turizm Müdürü ile belediyenin İmar ve Fen İşleri ekipleri katıldı. Toplantıda, Levent Vadisi'nde bulunan 46 dönümlük alanın mera vasfından çıkarılarak belediyeye tahsisinin tamamlandığı açıklandı.
Akademik İş Birliği ve Proje Tamamlama
İnönü Üniversitesi ile yaklaşık 1,5 yıldır yürütülen çalışmalar kapsamında vadinin jeopark ilan edilmesi ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınması süreci detaylı şekilde ele alındı. Ayrıca geçmiş yıllarda yapımı yarım kalan sosyal tesis projesinin tamamlanması için Kültür ve Turizm Bakanlığı, Fırat Kalkınma Ajansı ve Akçadağ Belediyesi iş birliğinde çalışmaların sürdüğü belirtildi.
Başkan Ulutaş'tan Vizyoner Açıklama
Levent Vadisi'nin Akçadağ'ın dünyaya açılan penceresi olduğunu vurgulayan Başkan Ulutaş, ilçenin doğal ve kültürel mirasına değer katacak projeleri kararlılıkla hayata geçirmeye devam edeceklerini ifade etti.