Malatya'da heyelan: Dev kayalar yolu kapattı

Malatya

Arapgir'deki toprak kayması sonucu yola düşen dev kayalar, Karayolları ekiplerinin müdahalesiyle kaldırıldı.

Yoğun Yağışın Tetiklediği Heyelan

Malatya'nın Arapgir ilçesinde, son yılların en yoğun yağışının etkisiyle toprak kayması meydana geldi. Malatya-Erzincan karayolunun Arapgir - Kemaliye güzergahında yaşanan heyelan, bölgedeki bazı noktaları etkisi altına aldı. Kar kalınlığının yer yer 1 metreyi aştığı ilçede, Kozluk Çayı'nın da taşmasıyla durum daha da kritik bir hal aldı.

Yola Düşen Dev Kayalar

Toprak kaymasının en çarpıcı sonucu, yola düşen devasa kaya parçaları oldu. Bu kayalar, ulaşımı tamamen keserek bölge trafiğini olumsuz etkiledi. Trafiğin bir süre kontrollü olarak sağlandığı bölgeye hemen Karayolları ekipleri sevk edildi ve acil müdahale çalışmaları başlatıldı.

Hızlı Müdahale ile Trafik Açıldı

Karayolları ekipleri, iş makinelerinin yardımıyla yolu kapatan dev kayaları hızla kaldırdı. Yapılan çalışmalar neticesinde yol tekrar ulaşıma açılarak normal trafik akışı sağlandı. Bölgede, benzer olayların yaşanmaması için gerekli incelemelerin sürdüğü bildirildi.


Haber Kaynak : Ajansturkhaber

Yorumlar (0)

GÜNDEM

Ağrılı halterciler Mersin'de 3 madalya kazandı
Meteorolojiden Erzurum, Erzincan ve Bayburt için kuvvetli fırtına uyarısı
Bursa Osmangazi'de camiler Ramazan için temizlendi
Kayseri'de Ramazan öncesi zabıta denetimleri sıklaştı
5 ilde kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı
Haberi Sesli Oku