Doğanşehir'de Doğal Yaşam
Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde dağ keçileri görüntülendi. Sarp kayalıklar üzerinde dolaşan dağ keçileri vatandaşların cep telefonu kameralarına yansıdı.
Akdağ'da Yaban Keçileri
Yaban keçileri, Doğanşehir'e bağlı Erkenek Mahallesi Akdağ bölgesinde görüntülendi. Avlanması yasak olan yaban keçileri, beslenmek amaçlı çıktıkları kayalıklarda cep telefonu kamerasına yansıdı.
Kayalıklarda Çeviklik Gösterisi
Sarp ve dik kayalarda gezen yaban keçileri, kayalık alanlarda zayıf ve çevik bedenleri sayesinde 90 derecelik dik bir açı gibi görünen yamaçlara bile kolayca tırmanabiliyor.
Yer Çekimine Meydan Okuyan Keçiler
Cep telefonu kamerası ile görüntülenen, yüksek rakımlı bölgelerde yaşadıkları bilinen yaban keçileri, son zamanlarda insanlara görünmekten ise çekinmiyor. Metrelerce yüksekliğe aldırmayan dağ keçileri, adeta yer çekimine meydan okuyor.