Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Yangın Tatbikatı Gerçekleştirildi

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 22-23 Ekim 2025 tarihlerinde iki aşamalı yangın ve tahliye tatbikatı düzenlendi. AFAD, itfaiye, UMKE ekipleri ve üniversite öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen tatbikat başarıyla tamaml

İki Aşamalı Tatbikat Planı

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 2025 yılı eğitim planı kapsamında Yangın, Tahliye ve Saha Tatbikatı düzenlendi. Hastane Sivil Savunma Birimi ile Hastane Afet Planı (HAP) Birimi tarafından 22-23 Ekim 2025 tarihlerinde gerçekleştirilen tatbikat iki aşamalı olarak yapıldı.

Masabaşı ve Saha Uygulamaları

Tatbikatın ilk aşamasında Olay Yönetim Ekibi ile hastanenin toplantı salonunda Masabaşı Tatbikatı düzenlendi. İkinci aşamada ise hastanenin Yetişkin Acil Servis önünde yangın, tahliye ve saha uygulaması gerçekleştirildi.

Geniş Katılımlı İş Birliği

Tatbikata, Malatya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Malatya İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı UMKE ekipleri ve Turgut Özal Üniversitesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi (AYAY) öğrencileri de katılım sağladı.

Gerçekçi Senaryo Uygulaması

Senaryo gereği hastanenin -1. katında yer alan ısı merkezinde elektrik kaynaklı yangın çıktı. Ortam ısısının artmasıyla birlikte basınçlı kapların patlaması sonucu yangın büyürken, ekipler yangına kısa sürede müdahale etti. Yoğun dumandan etkilenen ve mahsur kalan personel ile hastalar ise güvenli bir şekilde tahliye edildi.

Başarılı Sonuç ve Değerlendirme

Tatbikatın ardından açıklamalarda bulunan Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Destek ve Kalite Hizmetleri Müdürü Mehmet Soylu, tatbikatın başarıyla tamamlandığını belirterek, "Bugün Sivil Savunma Birimi ve HAP Ofis Birimi tarafından hazırlanan, Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, AFAD, UMKE ekipleri ve Turgut Özal Üniversitesi öğrencilerinin katılımıyla bir tatbikat gerçekleştirdik. Senaryo gereği ısı merkezinde meydana gelen patlama sonucu oluşan yangında, personel, hasta ve yakınlarının tahliyesi sağlandı. Güzel ve başarılı bir tatbikat oldu. Son dönemde yaşanan afet ve yangın olayları dikkate alındığında bu tür çalışmaların farkındalık ve müdahale becerilerini artırdığını görüyoruz. Katılım sağlayan tüm kurumlara teşekkür ediyoruz. Afet ve yangınların sadece tatbikatlarda kalmasını temenni ediyoruz" diye konuştu.


Haber Kaynak : İHA

Yorumlar (0)

GÜNDEM

MTSO Heyeti Bursa Model Fabrika'da İncelemelerde Bulundu
İstanbul Maltepe'de Gençler İklim İçin Buluştu
Bursa'da İklim Değişikliği ve Ormanlar Paneli
ETÜ'nün Kalite Yönetim Sistemi TÜRKAK Akreditasyonu Aldı
Ordu Ünye'de İçme Suyu Yatırımları Tamamlanıyor
Haberi Sesli Oku