LAZZONI NEW YORK MAĞAZASI’NDA MUHTEŞEM BİR SERGİ: ÖZLEM SÜER GÖBEKLİTEPE SERGİSİ

Lüks mobilya sektörünün öncü markalarından Lazzoni, Özlem Süer’in Göbeklitepe’ye ithafen hazırladığı koleksiyon sergisine, Emel Özer küratörlüğünde New York’taki Madison mağazasında evsahipliği yapıyor.


DUYURULAR 16.09.2019 08:36:00 0
LAZZONI NEW YORK MAĞAZASI’NDA MUHTEŞEM BİR SERGİ: ÖZLEM SÜER GÖBEKLİTEPE SERGİSİ

Lazzoni Mobilya’nın New York’taki Madison Mağazası’nda dünyaca ünlü tasarımcılar ve iç mimarlar boy gösterirken, Türk tasarımının öncü isimlerinden Özlem Süer de bu hafta New York’a damgasını vuruyor.

 

Ünlü Tasarımcı Özlem Süer, dünyanın tarih seyrini değiştiren Göbeklitepe’den aldığı ilham ile hazırladığı koleksiyonunu, müthiş bir sergiyle, Lazzoni Madison mağazasında görücüye çıkardı.

 

2019 Göbeklitepe Yılı… New York’taki serginin daha anlamlı olmasının nedeni de bu… 2019 Göbeklitepe Yılı’na ithafen, deneysel materyallerin kavramsallığa vurgusu; tarihin sıfır noktası olarak nitelendirilen Göbeklitepe’deki bulguların ilham verdiği vahşi hayvan figürleri, T biçiminde dikili taşlar ve yuvarlak plan detaylarıtaş duvar etkileri… Bu dev tarihi imajın aktarıldığı ünik baskılarla anlatılan görsel şölen, Lazzoni’nin New York Madison Mağazası’nda. Ağırlıkla “print”lerden oluşan, toprak renk etkilerinin görüldüğü eserlerde heykelsi yaklaşımlar da ön planda.

 

Böylesi muhteşem bir hazinenin dünya sahnesinde, Türk-Amerikan senteziyle ve dünyanın en önemli merkezlerinden “Madison Square”de sunulacak olması, bu görkemli mirasın tanıtımına değer katıyor.

 


SPOR


GÜNDEM

Maraton İzmir’de Kibiwot ve Tagel şampiyon
Doğal Yaşam Parkı, 23 Nisan’da ücretsiz olacak
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nden 23 Nisan konseri
İzmir Maraton'da ödüller dağıtıldı
Konya'da KOSKİ'den teknoloji geçmişine yolculuk

SON DAKİKA