Konya'da sanayi sitesinde 1,3 milyar liralık zemin hatası

Konya

Yeni Sanayi Sitesi'ndeki zemin çökmesi, projeye 1,3 milyar TL ek maliyet getirdi. Esnaf derneği, hesap soruyor.

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Konya Şubesi, açılışı sürekli ertelenen Yeni Sanayi Sitesi'nde yaşanan zemin çökmesi hatasının, projeye 1,3 milyar TL ek maliyet getirdiğini açıkladı.

KONYA (İGFA) - Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Konya Şubesi'nden yapılan açıklamada, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın, projenin yaklaşık 9 milyar TL'ye mal olduğunu ve 17 Şubat 2026'da kura çekimi yapılacağını ifade ettiği hatırlatıldı.

Vahim Bir Yapım Hatası
Ancak, söz konusu sanayi sitesinde zemin çökmesi gibi vahim ve kabul edilemez bir yapım hatası yaşandığı, bu hatanın giderilmesi için 1,3 milyar TL'lik ek bir maliyet ortaya çıktığı vurgulandı.

Esnafa Yöneltilen Sert Sorular
Dernek, "Dükkanlar tam ve sorunsuz olarak ne zaman teslim edilecektir? 9 milyar liralık bir kamu yatırımında 1,3 milyar liralık hata normal midir? Bu imar hatasının bedeli kimden tahsil edilecektir?" sorularını yöneltti.

Bedel Kimin Sırtına?
Açıklamada, "Bir kamu kuruluşu olan TOKİ'den mi? Yoksa her zamanki gibi yük, zaten ayakta kalma mücadelesi veren esnaf ve sanatkârlarımızın sırtına mı yüklenecektir?" ifadelerine yer verildi.

Şükür Dayatmasına Tepki
Dernek, yıllardır zor koşullarda çalışan esnafa, "Zaten bu şartlardaydınız, yapılan bu işe de şükredin" anlayışıyla yaklaşılamayacağını belirterek, bu dayatmayı reddettiklerini duyurdu.

Sessiz Kalanlar Eleştirildi
Açıklamada, bu süreçte esnafın hakkını savunmakla görevli oda başkanlarının ve meslek kuruluşlarının derin sessizliğinin düşündürücü olduğu kaydedildi.

Hesap Verme Zorunluluğu
"Kamu görevi, koltuk koruma yeri değil; hesap verme makamıdır" denilen açıklamada, 1,3 milyar liralık ek maliyetin sorumlularının ortaya konulması ve bedelin nasıl karşılanacağının şeffafça açıklanması istendi.

Esnaf ve sanatkârların alın terini, onurunu ve geleceğini savunmak için sürecin sonuna kadar takipçisi olunacağı kamuoyuna duyuruldu.


Haber Kaynak : Ajansturkhaber

Yorumlar (0)

GÜNDEM

Kopspor maçı ertelendi
TÜKODER Erzurum Şubesi’nden Dünya Tüketiciler Günü mesajı
Kar tünellerinden geçerek zorlu yolları aştılar, kış şartlarında 2 bin 700 rakımlı köyde minik yürekleri ısıttılar
Malatya’da yolcu otobüsünde 11 kilo 400 gram metamfetamin ele geçirildi
Yakutiye Medresesi’nde "Akif, Kur’an ve İstiklâl"
Haberi Sesli Oku