Kompakt hatchbackler bir bir ölüyor! Sıra Audi A1’e geldi!

.


OTOMOTİV 16.08.2021 12:30:00 0
Kompakt hatchbackler bir bir ölüyor! Sıra Audi A1’e geldi!

Son yıllardaki SUV furyasının oluşturduğu popüler SUV modelleri sayesinde, bazı modeller hayata veda etti, ediyor. Yenisi gelmeyecek modeller arasına 2019 yılında tanıtılan ve ülkemize gelmeyen Audi A1.

SUV furyası haricinde son yıllarda markaların elektrikli araçlar hakkındaki yatırımları sebebiyle düşük satış rakamları elde ettikleri modellerin bir bir fişini çekiyor. Audi’de elektrikli araçlar hakkında öncü firmalardan birisi haline geldi. CEO Markus Duesmann verdiği bir ropörtajda mevcut modelleri için de önemli kararlar aldıklarını belirtti. İlk olarak 2010 yılında Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılan Audi A1 modeli için alınan karar belki de bunlardan en dikkat çeken haber.

Duesmann, Euro 7 emisyon standartlarını işaret ederek, gelecekte daha küçük segmentlerde içten yanmalı motorlar sunmanın oldukça zor olacağını, maliyetlerin artacağını ve bu nedenle A1'in halefinin olmayacağını belirtti. A1 üretimden kalktığında Audi’nin araçları arasında en küçük model olarak karşımıza ülkemizde de satışta olan Q2 modeli karşımıza çıkacak.

Son 4-5 yıldır ülkemizde satışta olmayan fakat bir dönemler satışta olan A1 hakkındaki düşünceleriniz neler?

Düşüncelerinizi yorumlarda belirtmeyi unutmayın. Otomobil Medyam YouTube kanalımı ve İnstagram adresimi takip etmeyi unutmayın.

https://youtube.com/channel/UCUySAgbPsn1IXKSjKtcEwuw

https://instagram.com/otomobilmedyam?utm_medium=copy_link

Yazıyı yazan: Kenan KUTLUER

                                         


SPOR


GÜNDEM

Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Başkan Altay: “Konya için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz”
Başkan Altay: "Hedefe doğru adımlarla ilerliyoruz"
Sakarya’da huzur dolu Ramazan akşamları

SON DAKİKA