Kocaeli'de ara tatilde olan Çayırovalı minikler, çocuk tiyatrolarıyla hem eğleniyor hem de öğreniyor. Okullarda ikinci eğitim-öğretim döneminin başlamasına az bir süre kala, Çayırovalı çocuklar tatilin keyfini Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde çıkarıyor.
KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Çayırova Belediyesi, ara tatilde Çayırovalı çocukları birbirinden renkli etkinliklerle buluşturuyor. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde düzenlenen çocuk tiyatrosu etkinliklerine ilgi oldukça büyük.
Karne tatili vesilesiyle çocuklarıyla tiyatroları dolduran aileler, kendilerine sağlanan sosyal imkanlardan ötürü memnuniyetlerini dile getiriyor. Tatil boyunca ilk olarak 'Miyav Karnavalı' isimli çocuk tiyatrosunu izleyen çocuklar, geçtiğimiz Pazar günü ise ‘Taş Prenses’ isimli oyunu takip etti.
EĞLENDİRİCİ VE ÖĞRETİCİ OYUNLAR
Eğlendirici olduğu kadar öğretici olan oyunların üçüncüsü bugün sahnelendi. 'Hayaller Treni' isimli çocuk tiyatrosu için salonu hınca hınç dolduran Çayırovalı çocuklar ve aileleri, güzel bir etkinliğe katılmanın mutluluğu ile ayrıldı.
Oyun sonrasında Çayırova Belediyesi tarafından etkinliğe katılanlara pamuk şeker ve patlamış mısır ikramı yapıldı. Karne tatilinin son etkinliği ise 1 Şubat Pazar günü, ‘Dört Kafadar’ isimli çocuk tiyatro oyunu olacak. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde sahnelenecek oyun, saat 12.00 ve 14.00 olmak üzere iki seans halinde izleyicisiyle buluşacak.