Kıymaz ‘BASIN ZAYIFLADIKÇA DEMOKRASİDE ZAYIFLADI’

10 Ocak çalışan gazeteciler günü nedeniyle mesaj yayınlayan GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz halk adına denetim yapan kamu hizmeti veren gazeteciler maalesef en zor dönemlerini yaşamaktadırlar dedi.


GÜNDEM 10.01.2020 13:44:00 0
Kıymaz ‘BASIN ZAYIFLADIKÇA DEMOKRASİDE ZAYIFLADI’

Kıymaz mesajında şunları söyledi ‘.. Son 5 yılda binlerce yerel gazete, yüzlerce televizyon kapandı. Buralarda çalışan emekçi insanlar ekmeklerinden oldu.

Binlerce basın yayın ve iletişim mezunu işsiz olarak aramızda dolaşıyor, bunların arasına birde işinden olan binlerce gazeteci işsizler katıldı.

BASIN DEMOKRASİNİN ALYUVARLARIDIR

Türkiye’nin demokrasisinin alyuvarları olan basın zayıfladıkça demokraside zayıfladı, basın sektöründe çoğu ithal olan, kâğıt ve kalıp Fiatları dövizdeki dalgalanmalarla beraber uçtu gitti, maliyetler iki kat arttı, ilan gelirleri de yarı yarıya düşünce sektör dökülmeye başladı.

TURKCAT UYDU KİRALARI UCUZLATILMALI

Basın sektöründeki çatırdama yetkilileri harekete geçirmeli ve çözüme yönelik tavır bekliyoruz. Öncelikle yerel televizyonların TÜRKSAT uydu kiralarının dövizle değil Türk parasıyla ödenmesinin yolu açılmalı ve uydu kira fiatları makul seviyeye indirilmelidir.

BELEDİYE DUYURULARI YEREL RADYO-TV’LERDE YAPILSIN

Her zaman söylüyorum bu defada 10 Ocak vesilesiyle tekrar hatırlatıyorum belediyeler hoparlörden anons ve duyuruları sonlandırmalı yerel radyo ve televizyonlara bu işi vermeli, hükûmet bununla ilgili kanuni düzenleme yapmalıdır. Yerel basın yapılacak böyle bir düzenleme ile bir nefes almış olacaktır.

 Basın ilan kurumu gazetelerin kategorilerine göre eleman çalıştırma sayılarını düşürmeli. Devlet kâğıt ve kalıpta ithalatta vergiyi düşürmeli veya yerli üretimi teşvik etmelidir.

GAZETECİLER BAYRAMI BURUK GEÇİRİYOR

Yazı ve ifade özgürlüğü kullanırken adliyelere gitmekten yorulan gazetecilerin, asgari ücretle geçim sağlama telaşıyla haber fikir üretme serüvenlerine, birde ne zaman işten atılacağı korkularda eklenince, maalesef gazeteciler bayramı buruk geçiriyorlar.

 Sınır boylarında, yurt dışı görevlerde, çatışma ortamlarında alın teri döken, yaralanan, ölen, sakat kalan emekçi gazetecilerin, alın terlerinin karşılığını aldıkları, özgür olarak korkmadan yazıp konuşabildikleri bir Türkiye yaratılması dileklerimle, bütün çalışan gazetecilerimizin bu anlamlı gününü kutlar sağlık esenlikler dilerim ‘ dedi.


SPOR


GÜNDEM

Malatya Doğanşehir Belediyesi 'T.C.'lendi
Gemlik'te Başkan Deviren’den minik başkanlara Lunapark müjdesi
UCLG Başkanı Altay Latin Amerika belediyelerine seslendi
Başkan Aydın, makamının kapılarını halka açtı
İlk kitabını Başkan Zeyrek’e hediye etti

SON DAKİKA