Erzurum'un İspir ilçesi Yedigöller Mahallesi'nde yaşayan ve 'Dağların oğlu' olarak tanınan profesyonel dağcı Bülent Erkan, doğal yaşamın nadir anlarına tanıklık etti. Tüneller bölgesindeki bir mağarada, kış uykusuna hazırlanmakta olan bir ayı ailesini cep telefonu kamerasıyla görüntülemeyi başardı.
Görüntülerin en ilgi çekici kısmı, aileden bir boz ayının kaşınma anları oldu. Ayı, önce sırtını mağaranın duvarına sürterek kaşındı, ardından eliyle karnını kaşıdı. Bu doğal ve samimi davranışlar, kameraya anbean yansıdı ve izleyenlere gülümsetti.
Bülent Erkan, ayı ailesini çekmek için sürünerek ilerlediği bölgeden, doğal yaşamı görüntülemeye devam edeceğini belirtti. Bu tür kayıtlar, bölgenin yaban hayatına dair önemli görsel belgeler sunuyor.