KİRA KONUSUNDA ÖDÜN VERMEYEN ALIŞVERİŞ MERKEZLERİNDEN ÇIKIYORUZ

Öğrencilerinin girişimci ruhunu öne çıkarmak ve onlara farklı bir vizyon kazandırmak amacıyla Türkiye’deki ilk Girişimcilik Dersi’ni 2008’de başlatan İstanbul Okan Üniversitesi’nin bu haftaki Girişimcilik Dersi konuğu Damat, Tween ve D’s Damat markaları


GÜNDEM 7.11.2019 10:41:00 0
KİRA KONUSUNDA ÖDÜN VERMEYEN ALIŞVERİŞ MERKEZLERİNDEN ÇIKIYORUZ

yaratıcısı, ORKA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu’ydu.

 

Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği ve Orakçıoğlu’nun iş hayatındaki tecrübelerini paylaştığı Girişimcilik Dersi’nde Orakçıoğlu gerçek girişimcinin tanımını yaptı: “Yaşadığı olumsuzluklara rağmen bunlardan ders çıkararak tekrar çaba gösterendir. Hayatta hata yapmaktan korkmayandır.”

 

Orakçıoğlu 14 metrekarelik ancak 10 kişiye sorarak bulunabilecek bir noktadaki dükkanda iş hayatına atıldığını anlatırken öğrencileri de vazgeçmemeleri konusunda yüreklendirdi. “Bugün geldiğimiz noktada; yurt içi ve yurt dışında toplam 400 mağazaya ulaştık. Hedefiniz varsa, vizyonunuzu da ortaya koyup doğru strateji ile başarılı olmamanız için bir neden yok” dedi.

Orakçıoğlu ekonomik kriz dönemlerinde detoksa girdiklerini anlattı.“Hormonlu büyümenin, kendi içinde dengeye oturması gerekiyor. Ekonomik krizleri artık detoks dönemi olarak görüyoruz. Yönetim becerilerinin ön planda olduğu, görülmeyen maliyetlerin gözden geçirildiği bir dönem oluyor ekonomik krizler. Bizim için özellikle bu dönemde verimlilik ve performans önemli. Kira konusunda ödün vermeyen alışveriş merkezlerinden çıkıyoruz.”

180 GRAMLIK UÇAN CEKET ÜRETTİK

Orakçıoğlu yıllar içinde değişen müşteri profili hakkında da bilgi verdi: “Kalite ve tasarımı aynı üründe buluşturan, inovatif tasarımlar arıyorlar. Ayrıca çok fazla da para ödemek istemiyorlar. Biz de bu tanıma uygun bir ürün tasarladık. Adı uçan ceket. Damat markasının 2020 İlkbahar/Yaz koleksiyonları arasında yer alan ürün, 180 gram hafifliği ile adeta uçan ceket. Herhangi bir ceket 600 ila 800 gram arasında değişirken uçan cekette tela, vatka ve astar kullanmadığımız için bu kadar hafif ve formu olan bir ceket ürettik.”

 


SPOR


GÜNDEM

Maraton İzmir’de Kibiwot ve Tagel şampiyon
Doğal Yaşam Parkı, 23 Nisan’da ücretsiz olacak
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nden 23 Nisan konseri
İzmir Maraton'da ödüller dağıtıldı
Konya'da KOSKİ'den teknoloji geçmişine yolculuk

SON DAKİKA