Kenevir yetiştiriciliğine kota geldi

Kenevir yetiştiriciliğine kota geldi

Kenevir yetiştiriciliğine kota geldi

Türkiye'de ilaç etkin maddesi üretimi amaçlı kenevir yetiştiriciliği kotalarının belirlenmesine yönelik karar bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı.

ANKARA (İGFA) - Üretim amaçlı kenevir yetiştiriciliği kotalarının belirlenmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre ülke toplam kotası 5 bin metrekare yetiştiricilik alanında yıllık 120 bin kök bitkiyle sınırlı tutuldu.

Kararda; üniversiteler, Tarım ve Orman Bakanlığı araştırma enstitüleri ile araştırma izni bulunan kuruluşlar için ilaç etkin maddesi üretimi amaçlı kenevir yetiştiriciliği kapsamındaki bilimsel araştırmalar ve AR-GE çalışmalarında kota şartı aranmayacağı belirtilirken, kotanın dağıtımıyla ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı yetkili olduğu kaydedildi.



Anahtar Kelimeler: Kenevir yetiştiriciliğine geldi
Yorumlar (0)

GÜNDEM

Ağrı'da Kar Nedeniyle Yolu Kapanan Köyde Mahsur Kalan Hasta Kurtarıldı
Muş'ta yoğun kar yağışı 333 köy yolunu kapattı
Hakkari'de Kayak Merkezi Yolunda Mahsur Kalan Personel Kurtarıldı
Yazıhan'da Ata Sporu Atlı Cirit Yaşatılıyor
Bitlis'te Kar Yağışı Hayatı Olumsuz Etkiliyor
Haberi Sesli Oku