Karabet Geçidi'nde yoğun kar yağışına karşı mücadele sürüyor

Karabet Geçidi

Türkiye'nin en yüksek geçidi olan Karabet Geçidi'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle yollar kapanırken, karayolları ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Yoğun Kar Yağışı Hayatı Olumsuz Etkiledi

Van'da önceki gün etkili olan kar yağışı, bölgedeki yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Kar yağışı nedeniyle Başkale'de 6 ve Gürpınar ilçesinde 9 olmak üzere toplam 15 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Kapalı yolları açmak için ilgili ekipler çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Türkiye'nin En Yüksek Geçidinde Mücadele

Van-Bahçesaray karayolu üzerinde bulunan ve 3 bin rakımı ile Türkiye'nin en yüksek geçidi olan Karabet Geçidi'nde yoğun kar yağışı devam ediyor. Geçitteki bu yoğun kar, ulaşımı ciddi şekilde sekteye uğratıyor.

Ağır Araçlar Yolda Kaldı, Ekipler Saha'da

Kar yağışıyla birlikte ağır tonajlı araçlar yolda kaldı. Karayolları Van 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri, bölgeye kar küreme araçları sevk ederek kar temizleme çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor. Ekipler, geçidin açılması ve ulaşımın normale dönmesi için gece gündüz demeden çalışıyor.


Haber Kaynak : Ajansturkhaber

Yorumlar (0)

GÜNDEM

Çavdarhisar’da Arazi Toplulaştırma projesi kapsamında tapu teslim töreni düzenlendi
Zorlu Enerji, ESG değerlendirmesinde küresel ölçekte öne çıktı
Eşarj’ın yeni hizmet noktasını müşteriler belirledi
Döner 30 liraya düştü: Kilis’te esnaftan indirim akımı
Tokat Yeni Yeşil Küçük Sanayi Sitesi hızla yükseliyor
Haberi Sesli Oku