Karabet Geçidi Yoğun Kar ve Tipi Nedeniyle Trafiğe Kapatıldı

Karabet Geçidi Yoğun Kar ve Tipi Nedeniyle Trafiğe Kapatıldı

Van-Bahçesaray karayolundaki 3 bin rakımlı Karabet Geçidi, yoğun kar yağışı ve tipi sebebiyle ulaşıma kapatıldı. Bahçesaray Kaymakamlığı, görüş mesafesinin yetersizliği nedeniyle geçidin geçici olarak trafiğe kapalı olduğunu duyur

Yüksek Rakımda Zorlu Şartlar

Van-Bahçesaray karayolu üzerindeki 3 bin rakımlı Karabet Geçidi, etkili olan yoğun kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapatıldı. Bu durum, bölgedeki kış şartlarının ne denli ağırlaştığını gözler önüne serdi.

Bölgedeki Diğer Geçitler de Etkilendi

Van’da akşam saatlerinde yüksek kesimlerde kar yağışı etkili olmaya başladı. Kar yağışı ile birlikte Van-Hakkari karayolu üzerinde bulunan 2 bin 225 rakımlı Kurubaş Geçidi'nde sürücüler, yoğun kar yağışı altında seyretmek zorunda kaldı. Türkiye’nin en yüksek geçidi olan Karabet Geçidi ise yoğun kar yağışından dolayı tamamen ulaşıma kapatıldı.

Resmi Açıklama ve Uyarı

Bahçesaray Kaymakamlığı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Vatandaşlarımıza duyurulur. Karayolları ekipleri tarafından, yoğun tipi ve görüş mesafesinin yeterli olmaması nedeniyle Bahçesaray’ın Liman Mahallesi ile Çatak ilçesinin Yukarı Narlıca Mahallesi karayolu güzergahı geçici olarak çift yönlü trafiğe kapatılmıştır" ifadelerine yer verildi.


Haber Kaynak : Ajansturkhaber

Yorumlar (0)

GÜNDEM

Patnos’ta hayvan yüklü tır devrildi: 10 küçükbaş telef oldu
Hakkari'de 2 Firari Hükümlü Yakalandı
MTÜ’de Öğrencilerden Anlamlı Farkındalık Etkinliği
Fotoğrafın Kalbi Bursa'da Atıyor: 15. FotoFest Başladı
Akaryakıt Fiyatlarında Beklenen İndirim
Haberi Sesli Oku