ÖZEL HABER

ÖZEL HABER Haberleri

Kadayıfın Tadı Kaçtı

.


ÖZEL HABER 4.03.2023 20:10:00 0
Kadayıfın Tadı Kaçtı

Erzurum’un olmaz ise olmazlarından, tatlılarının ana maddesi olan Kadayıfa zam üstüne zam yağmuru yağıyor.  Ramazan ayının maneviyatının yaşanmasına az bir zaman kala kadayıf üreticileri geleneği devam ettirerek zammı yıl içerisine yayarak geçen yıl Ramazan ayında 9 tl olan kadayıfı daha şimdiden 40 tl olarak satışa çıkardılar.

Haber; Ajansturk Haber Merkezi

Erzurum’da dolmasıyla ün yapmış ve Ramazan tatlılarının ana ham maddesini oluşturan kadayıfa bir yıl içerisinde Ramazan gelmeden üçüncü zam da geldi. Ramazan ayının başlangıcında ana gıda maddeleri olan kadayıf, yumurta ve pideye zam yapmayı alışkanlık haline getiren ve bu durumu geleneksel hale getirmiş olan esnaf, bu yıl yaşanan ekonomik dengesizliklerin ve deprem sıkıntısının bahanesine saklanarak gizli zam yaptı.

Şu an 40.-tl ye satışa sunulan Kadayıfın yanı sıra ek malzemeleri olan yumurta, sıvı yağ, şerbeti ve ceviz içiyle birlikte 4 kişilik bir ailenin kadayıf tatlısı hevesleri ortalama 200.-tl yi bulması nedeniyle “kadayıfın da tadı kaçtı” dedirtiyor. Kadayıfın Ramazan başlangıç haftasında en az 50 tl olması bekleniyor.

 

 

 


SPOR


GÜNDEM

Başkan Arı’ya “hayırlı olsun” ziyaretleri
Başkan Büyükkılıç ve Vali Çiçek, Zamantı Irmağı’ndaki rafting yarışının startını verdi
Kocaeli'de Yeşilova-Solaklar Kavşağı’nda çevre düzenlenmesi
Başkan Büyükkılıç’tan Vali Çiçek ile birlikte “Yahyalı” çıkarması
Şeffaf Oda’da 120. buluşma

SON DAKİKA