Jandarma'dan telefon dolandırıcılığı uyarısı

Jandarma

Jandarma, devlet görevlisi kisvesi altında para ve IBAN bilgisi isteyen dolandırıcılara karşı vatandaşları uyardı.

Jandarma Genel Komutanlığı, kendilerini telefonla arayarak devlet görevlisi olarak tanıtan ve para, altın ya da IBAN bilgisi isteyen dolandırıcılara karşı vatandaşları uyardı.

ANKARA (İGFA) - Jandarma Genel Komutanlığı, son dönemde artış gösteren telefon dolandırıcılığı olaylarına karşı vatandaşlara önemli bir uyarıda bulundu. Yapılan açıklamada, telefonla arayarak kendisini polis, jandarma, savcı veya başka bir devlet görevlisi olarak tanıtan kişilere kesinlikle itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

Devlet Görevlileri Böyle Talep Etmez

Açıklamada, devlet görevlilerinin hiçbir koşulda vatandaşlardan telefon yoluyla para, altın ya da IBAN üzerinden birikimlerini “güvenli hesaplara” aktarmalarını talep etmeyeceğinin altı çizildi. Bu tür aramaların tamamının dolandırıcılık yöntemi olduğuna dikkat çekildi.

Panik Yapmadan Hareket Edin

Jandarma, vatandaşların bu tür taleplerle karşılaşmaları halinde panik yapmadan hareket etmelerini ve durumu derhal yetkililere bildirmelerini istedi.

Şüpheli Durumda 112'yi Arayın

Şüpheli durumlarda 112 Acil Çağrı Merkezi’nin aranması çağrısında bulunuldu.


Haber Kaynak : Ajansturkhaber

Yorumlar (0)

GÜNDEM

Malatya’da uyuşturucu operasyonu: 7 tutuklama
Elazığ’da ev yangını: 1 kişi hayatını kaybetti
Ağrı’da İstiklal Marşı’nın kabulünün 105. yıl dönümü dolayısıyla program düzenlendi
Farklı illerden gelen öğretmenevi müdürleri Ağrı’da bir araya geldi
Kars’ta kadına yönelik şiddetle mücadele için bilgilendirme çalışması
Haberi Sesli Oku