Jandarmadan düzensiz göçmen operasyonu; 7 düzensiz göçmen, 4 organizatör yakalandı

Jandarmadan düzensiz göçmen operasyonu; 7 düzensiz göçmen, 4 organizatör yakalandı

Jandarmadan düzensiz göçmen operasyonu; 7 düzensiz göçmen, 4 organizatör yakalandı

Erzurum ve Bitlis’te düzenlenen operasyonda 7 düzensiz göçmen ve 4 organizatör yakalandı.
Erzurum İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ile Karayazı İlçe Jandarma Komutanlığı, Karayazı Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda yürütülen çalışmalar neticesinde, "Göçmen Kaçakçılığı" suçunu örgütlü olarak işleyen 2 şüpheli organizatör ile birlikte 7 düzensiz göçmen yakalandı.
Devam eden operasyon kapsamında olayla bağlantılı şüphelilere yönelik Bitlis’in Tatvan ilçesinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 2 şüpheli daha yakalanırken 1 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Operasyonlar neticesinde tutuklatarak cezaevine gönderilen şüpheli sayısı toplam 3’e yükseldi.
Erzurum İl Jandarma Komutanlığınca yapılan açıklamada, göçmen kaçakçılığı ve düzensiz göçle mücadeleye yönelik örgütlü faaliyetlere; ilgili mevzuatın verdiği görev, yetki ve sorumluluklar çerçevesinde azim ve kararlılıkla devam edileceği belirtildi.

Haber Kaynak : Ajansturkhaber

Yorumlar (0)

GÜNDEM

Kadir Gecesi’nde camiler doldu taştı
Otomobil duvara çarptı: 2 yaralı
Sel ahırı bastı, 12 keçi ekipler tarafından kurtarıldı
Muş’ta yeni doğan oğlaklara özenli bakım
Malatya’da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Haberi Sesli Oku