Erzurum'da Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 9 Gözaltı

Erzurum

Jandarma operasyonunda 7 düzensiz göçmen ve 2 organizatör yakalandı, para cezası uygulandı.

Operasyonla 9 Kişi Yakalandı

Erzurum İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin düzenlediği operasyonda, 7 düzensiz göçmen ve 2 organizatör yakalandı. Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticaretiyle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Karayazı İlçe Jandarma Komutanlığı'nın koordineli çalışması sonucu gerçekleşen operasyonda, yasadışı yollarla yurda giriş yaptığı tespit edilen kişiler gözaltına alındı.

Para Cezası ve Tutuklama Kararı

Yakalanan düzensiz göçmenlere toplam 288 bin 687 TL, organizatörlere ise 32 bin 852 TL idari para cezası uygulandı. Göçmen kaçakçılığı suçunu işledikleri tespit edilen 2 şüpheli, çıkarıldıkları adli makamlar tarafından tutuklanarak Erzurum E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na teslim edildi. Düzensiz göçmenler ise Aşkale Geri Gönderme Merkezi'ne sevk edildi.

2025 Yılında Geniş Çapta Mücadele

Erzurum İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, 2025 yılı içerisinde göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında 58 organizatörün yakalanarak gözaltına alındığı ve 396 düzensiz göçmenin yakalanarak Aşkale Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildiği belirtildi.

Mücadele Kararlılıkla Devam Edecek

Komutanlık tarafından yapılan açıklamada, göçmen kaçakçılığı ve düzensiz göçle mücadele faaliyetlerine, ilgili mevzuatın verdiği görev, yetki ve sorumluluklar çerçevesinde azim ve kararlılıkla devam edileceği vurgulandı.


Haber Kaynak : Ajansturkhaber

Yorumlar (0)

GÜNDEM

Patnos'ta Buz Sarkıtları Tehlikesi: İtfaiye Alarmda
Trump: "(İran'da) Ölümlerle ilgili doğru rakamları alacağız, ona göre hareket edeceğiz"
Tunceli'de kar yükü çatıyı çökertti
Tunceli'de kar mücadelesi sürüyor
Karlıova'da kar 1,5 metre, sıcaklık -20 derece
Haberi Sesli Oku